Återhämtning inför kommande säsong…

För IFK Skövde tog alltså säsongen 2018-19 slut i Partille Arena i torsdags kväll. Även om alla IFK-are förstås upplevde det tungt att förlora semifinalserien så finns det anledning att se tillbaka på ett mycket framgångsrikt spelår. Vad händer då för truppen närmast nu? Frågan går till tränaren Jonas Wille.

-Efter en gemensam samling i fredags kväll med lite prisutdelning och farväl till de spelare som nu lämnar truppen väntar tre veckors ledighet från kollektiv träning.

Måndagen den 3 juni är det dags att träffas igen och på allvar starta försäsongsträningen.

-Den närmaste tiden kommer spelarena att vara fria från mig och varandra, säger Jonas.

Den första två veckorna får spelarna styra verksamheten själva. Det är fritt hur mycket, var och när man vill hålla igång.

Inför den sista veckan före den gemensamma starten i början på juni får truppen via den gemensamma appen  fysträningsprogram. Då startar den obligatoriska träningen även om det då handlar om individuella övningar.

-Vad skickar du med till spelarna, ledarna och alla som följt er den här säsongen?

-Jag vill tacka alla som har varit med på att göra denna säsongen till den goda upplevelsen det har varit. Alla som är med i ledningen av klubben, de frivilliga, medicinskt team och ledarteamet är tillsammans ett härligt gäng som gör föreningen till en stor familj. Tusen tack till alla supporter som har mött upp och stadigt blivit fler – och till klacken som har lyft stämningen i arenan.

-Jag vill också tacka spelarna som alla lagt hela sin själ under denna säsongen och som var dag har mött upp till träning med en inställning om att bli bättre och att offra sig för laget. Jag gläder mig till nästa säsong. Då ska vi vara bättre!

Text: Bengt Andersson  Foto: Hans Petter Wille