Bra insatser av IFK-lagen i helgens cuper

IFK Skövde har många ungdomslag i gång i helgens stora ungdomsturneringar.  Både i Lundaspelen och Norden cup i Göteborg noterades också fina insatser. P 15- och P 16-lagen tog meriterande skalper.

-Våra A-pojkar tränar vanligtvis ihop, men har nu spelat turneringar på olika håll och gjort det riktigt bra, summerar ledaren Peter Brodow.

P 16-laget var på plats i Norden cup i Göteborg och kom ända till semifinal. I kvartsfinalen vann IFK med hela 27-20 mot Tyresö, som alltid brukar gå långt i sådana här sammanhang. I semifinalen blev norska Nærbo för svårt och resultatet blev 14-21. Nu blir det match om tredje pris på måndag mot Ystads IF.

I Lundaspelen gick båda P 15-lagen långt. För det ena laget blev det storseger i kvartsfinalen mot HK Malmö (26-12) men sedan stopp i semifinalen mot Torslanda som vann med 15-13. För killarna i det andra P 15-laget blev det också A-slutspel och kvartsfinal som bra merit. Där var det också Torslanda som var för svårt och siffrorna skrevs i den kvartsfinalen till 19-16 för Torslanda.

-Vi är väldigt nöjda då vi spelat med två jämna lag, medan många motståndare ställt upp med ett första- och ett andralag, säger Peter.

I Lundaspelen var även två P 13-lag på plats – något vi återkommer till.