Cup med lag av hög internationell klass

Dan Beck-Hansen och Kristian Svensson får möta motstånd av hög internationell klass när Nordic Choice Hotels Elitcup avgörs i Arena Skövde i helgen. Först ut blir IFK:s möte med danska topplaget Skjern Håndbold.

-Det är fantastiskt trevligt att vi får hit ett lag som Skjern som håller hög Europaklass, säger IFK-tränaren Jonas Wille.
Runar Håndbold från Sandefjord torde tillhöra topp fem i Norge och det fjärde laget i cupen är Alingsås som bekant spelade SM-final i år.

IFK-tränaren och hans manskap kan se tillbaka på intensiva dagar i Danmark och en cuphelg i Norge med totalt fem tuffa matcher.

-Vi har haft bra utbyte och absolut kunnat ta de steg vi vill fram mot seriepremiären, summerar Jonas. Det trista var förstås skadan på Christopher ”Totte” Hedberg.

-Nu får vi testa andra konstellationer, säger IFK-tränaren och ser inte minst fram mot att Viktor Ljungkvist är hemma igen efter VM-turneringen för U 19. Det blir bra att få med Viktor i vårt spel igen.

Danskt topplag

På papperet är danska Skjern det starkaste laget i helgens cup. Här vimlar det av meriterade landsspelare från olika länder. Världens kanske bästa mittsexa Bjarte Myrhold med 217 landskamper för Norge behöver ingen närmare presentation. Här finns ytterligare en norrman i Eivind Tangen med över 60 A-landskamper. Anders Eggert har 160 A-landskamper för Danmark vilket toppas av Kasper Søndergaard med 184 A-kamper. Björgvin Gustavsson har näramre 200 landskamper för Island.

Sverige finns också representerat med stora spelare. Jonathan Stenbäck har ju måna matcher i landslaget på meritlistan. Jesper Konradsson – alltid numera aktuell för svenska landslaget – får nu chans att möta sitt tidigare svenska lag Alingsås.

Runar på väg åter

Runar dominerade norsk handboll på 90-talet. Efter en ganska djup svacka är Sandefjordlaget nu på väg tillbaka och har sikte på topp fem i norska ligan.

Anders Hallberg – mittnia från Lugi – är ny för året i Runar liksom Kenny Ekman som bytt Arendal mot Runar inför denna säsong. Av spelarna i norska laget kan vi nämna Tobias Riversjö, fostrad i Aranäs, spelat i Warta och Alingsås och fyra år i tyska Bundesliga.

Helgens spel schema i Arena Skövde:

Lördag kl 13.30:IFK Skövde-Skjern

lördag kl 16.00:Alingsås-Runar

Söndag kl 13.00:Skjern-Alingsås

Söndag kl 15.30:Runar-IFK Skövde

Text: Bengt Andersson  Foto: Hans Petter Wille

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com