Dags för efterlängtad seriestart

Efter det månadslånga VM-uppehållet är det dags för Handbollsligan igen – säkerligen efterlängtat av både spelare, ledare och inte minst vår trogna publik.

IFK har använt januari till både rekreation, träning i olika faser och ett par matcher mot norskt respektive danskt motstånd i den egna cupen. Det blev förluster både mot norska ØIF Arendal och danska Lemvig.
-Efter matcherna har det handlat om stor fokus på handbollsträning, berättar lagkaptenen Kristian Svensson.

 

Revanschsugna hemmaspelare
Önnereds HK står för motståndet i återstarten, som sedan kommer att följas av ganska tätt matchande. I februari väntar fem matcher för IFK.
Även om de blåvita IFK-arna gjorde en stark höstsäsong så är det revansch som gäller den här gången. Mötet i ÖHK-hallen i december vanns av Önnered med 32-30.
– Önnered har varit bättre än jag trodde, säger IFK:s sportchef Ulf Nyström i en utfrågning på klubbens hemsida.
Inför omstarten har Önnered förstärkt på målvaktssidan då kubanen Alejandro Romero Carrera lånats in från Porto i Portugal
-Alejandro provtränade med oss en vecka och vi tycker att han ser mycket spännande ut. Hans målvaktsarbete är väldigt annorlunda mot vad vi är vana att se i Sverige och Europa, säger Önnereds tränare Tommy Atterhäll.
Önnered har inte minst starka niometersskyttar där Daniel Blomgren ligger högt i skytteligan trots skada under slutet av hösten.

Adam gör comeback
Skador hör till den här sporten och även IFK har drabbats. Nu finns det gott hopp om att Adam Samuelsson kan göra comeback även om det kanske bara handlar om försvarsspel i detta läge. Miguel Mbumba är också tillbaka efter skada i cupmötet med Lemvig.

Härligt publikstöd
Under den framgångsrika IFK-hösten i Arena Skövde ökade publikstödet hela tiden. Nu hoppas vi på en härlig fortsättning med stor handbollsunderhållning under våren 2019!

 

Bengt Andersson