Dansk mittsexa klar för IFK Skövde

IFK Skövde HK har gjort klart med ytterligare en spelare inför säsongen 2019-20. Det är den danske mittsex-spelaren Dan Beck-Hansen som skrivit ett tvåårskontrakt med IFK Skövde.

-Det ska bli spännande och riktigt roligt att få möjlighet att spela i den svenska ligan. Jag har fått ett mycket gott intryck av IFK Skövde och det stora handbollsintresset i Skövde, säger 29-åringen som nu sedan fem år tillbaka spelar i Nordsjælland Håndbold.

Dan är liksom senaste nyförvärvet i IFK Skövde – norske Kristian Jacobsen Stranden – en stor spelare som ansluter till nästa säsong. Dansken är 203 cm lång och väger över 100 kg.

IFK:s sportchef Ulf Nyström gläds över att få Beck-Hansen till truppen.

-Dan är en spelare som kommer att tillföra spets i spelets alla faser, såväl bakåt som framåt. Han är trots sin storlek väldigt rörlig och bra på att fånga bollen i sin mittsex-position.

Ulf understryker också att Dan med sin annorlunda spelstil kommer att komplettera Adam Samuelsson och Rex Blom bra.

-Dessutom tillför han ju storlek till vårt försvarsspel vilket innebär ytterligare en dimension, tycker sportchefen.

Många mål

Dan Beck-Hansen har under sin karriär spelat i de danska klubbarna Odder, Århus och Midtjylland innan han kom till Nordsjælland, där han nu är lagkapten. Hittills den här säsongen har han gjort 54 mål på 21 matcher. Säsongen 2017-18 blev det 61 mål (25 matcher), 78 mål 2016-17 (26 matcher) och 64 mål 2015-15 (25 matcher)- Dan har spelat 35 matcher i det danska ungdomslandslaget.

Dan uttrycker att han gillar den handbollsfilosofi som IFK Skövde och tränaren Jonas Wille står för.

-Handboll ska förstås vara fysisk och det passar ju mig, men snabbt och kontringsstarkt spel är väldigt viktigt. Att nu få spela med duktiga niometersspelare som Richard Hanisch, Kristian Svensson och min landsman Matias Helt Jepsen ser jag verkligen fram emot, säger Dan som först hoppas få avsluta i Danmark med slutspel i Nordsjælland – något som fortfarande är möjligt efter segern senast mot lokalkonkurrenten Ringsted.

Om någon månad ska Dan och sambon Karina bli föräldrar.

-Det är mycket spännande på gång nu, säger IFK Skövdes senaste nyförvärv med ett stort leende.

Bengt Andersson