Danske Dan på plats i Skövde

Danske mittsexan Dan Beck-Hansen är på plats i Skövde. Tillsammans med sambon Karina Mellgaard och tre månader gamle sonen Malte, håller 29-åringen på att inreda sin nya lägenhet centralt i Skövde. Den över två meter långe dansken kommer från fem säsonger med danska Nordsjaelland Håndbold. Nu har både han och sambon Karina stora förväntningar på framtiden:

-Vi håller på att installera oss och känner att det är rätt att ägna de kommande veckorna – innan laget träffas igen – till att etablera oss i Skövde.

Att flytta till Skövde och IFK kom lägligt för familjen. Karina hade just avslutat sin pedagogutbildning och Dans kontrakt gick ut. Det handlade då om att flytta hem till Jylland eller söka en ny utmaning.

-Skövde kändes helt rätt för oss och vi vet att vi kommer till ett lag med många spelare som har samma familjesituation som vi med småbarn och etablering i ett nytt land. Vi har redan fått kontakt med flera spelarfamiljer och tänker använda de närmaste veckorna till att lära oss mer om Skövde och få kontakt med våra nya spelarfamiljer. Jag ska också träffa en tilltänkt arbetsgivare för att, förutom handbollen,  kunna ägna mig åt mitt yrke som snickare.

Dan Beck-Hansen är en stor mittsexa som också gillar att agera framåt vilket resulterat i många mål under de fem åren i Nordsjaelland. Nu får han spela tillsammans med en annan tvåmetersförsvarare, Rex Blom, och risken finns att det kan bli svårt att skilja de två åt på planen. Båda över två meter långa med håret i stor tofs.

-Den frisyren kallar vi svenskfrisyr hemma i Danmark. Det passar ju bra i min nya klubb.

 

Annika Andersson passade på att testa sina kunskaper i danska, se intervjun nedan.