En kommer hem – en reser iväg

IFK Skövde Handbolls båda landslagsspelare Jack Thurin och Viktor Ljungkvist fick chansen att spela ett par träningspass tillsammans. De möttes ett par dagar i veckan när Jack kom hem från sitt landslagsspel i U21-VM medan Viktor gjorde sig redo för att fara iväg på sitt – till U19-VM.

Jack tycker väl inte att han är riktigt nöjd över sitt lags elfteplacering i VM. För egen del tar han dock med sig flera bra matcher och 23 mål på lagets sju matcher. Han är nöjd med att ha fått mycket speltid och fått många bra tillfällen till spel även i försvaret. Nu är det träning med IFK Skövde och satsning på en ny säsong med moderklubben som gäller. Det ser han fram emot.

Viktor – som fyller 19 i höst – är hemma några dagar efter en förturnering, Skandinavien Open, i Danmark. Där spelade Sverige tre matcher, segrade över såväl Norge som Portugal och gjorde en oavgjord match mot Danmark. Viktor stod för sammanlagt elva mål i de tre matcherna. Nu åker han till Nordmakedonien på måndag och spelarna har lovat varandra att ha guld i sikte.

Text: Annika Andersson   Foto: Bengt Andersson

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com