Erik Sackari ny klubbchef i IFK Skövde HK

IFK Skövde Handboll har klart med ny klubbchef. Erik Sackari kommer att efterträda Niclas Börjesson och tillträder tjänsten under hösten.

-Det känns extremt spännande och kul, säger 48-åringen som har sina rötter i Skövde och efter närmare 20 år nu kommer att vända åter till hembygden.

“Känns helt rätt”

Erik Sackari har över 25 års erfarenhet inom mode-, inrednings- och textilbranschen. Han har lång erfarenhet både nationellt och internationellt, som egenföretagare och som anställd i såväl stora som små bolag. Sin främsta styrka ser han främst i den breda erfarenheten inom försäljning och varumärkesbyggnad. De senaste åren har han varit sälj- och marknadschef i Skandinavien för Finlayson Oy – ett av Nordens äldsta textilföretag.

IFK Skövde HK:s ordförande Per Andersson gläds åt rekryteringen av ny klubbchef.

-Det känns helt rätt med Erik. Hans kunskap om att vårda och bygga varumärken samt förmåga att skapa långsiktiga relationer och hög servicenivå är egenskaper vi värdesätter högt, säger Per Andersson.

Började i HK Country

Erik kommer från Stöpen, och det blev naturligt för den unge Erik att börja spela handboll i HK Country.

-Handboll har alltid legat mig varmt om hjärtat även om jag aldrig blev någon elitspelare. Tillsammans med IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström och några andra kompisar startade vi faktiskt en egen handbollsförening. Vi lyckades även avancera i seriesystemet innan spelarna spreds och föreningen lades ned, berättar Erik.

Nu ser Erik fram mot att få vara med fortsätta utvecklingen av IFK Skövde.

-Det är en imponerande resa som IFK gjort efter de tuffa åren. Just satsningen på både topp och bredd är något jag känner som mycket viktigt.

Per Andersson konstaterar:

-Nu när IFK Skövde ska ta nästa steg är vi mycket nöjda med att Erik är den som ska vara med och leda föreningen.

Åter till hembygden

Erik bor med sin fru Helene och 4,5 år gamle sonen Sixten i Jonsered bara ett hyfsat utkast från Sävehofs hemmaarena Partille Arena.

-Helene är från Skara och jag från Skövde och det känns väldigt rätt att vi nu får chansen att flytta hemåt och inte minst komma närmare våra föräldrar, släkt och vänner, säger Erik.

Tillträdesdatum är ännu inte helt klar, men Erik räknar med att successivt från september månad komma in i sin nya roll som klubbchef för IFK Skövde HK.

Fotnot: Niclas Börjesson har lämnat IFK Skövde efter fem års anställning för att tillträda tjänsten som platschef för Ricoh IT-Partner Skaraborg.

Text: Bengt Andersson