Förlust i första cupmatchen i Norge

IFK Skövde gästar Halden i Norge för cupspel den här helgen. I lördagens första match var det danska Skanderborg Håndbold som stod för motståndet och blev för svårt för IFK. Danskarna vann med 30-26 (15-11).

Det här var ändå ett steg i rätt riktning när det gäller både spel, inställning och energi, konstaterade IFK-tränaren Jonas Wille efter matchen.

Skanderborg, med bland andra Jonas Samuelsson i laget, ledde med 6-4 efter en kvart. IFK kom ikapp vid 20 minuter spelade, men Skanderborg återtog ledning och släppte sedan aldrig den ifrån sig. Pausledningen med fyra mål för danskarna visade sig vara en marginal som höll in till slutet.

IFK-tränaren var nöjd med spelet i stort även om det stundtals brast i hemspringet och att det var en del tekniska fel.

-Vårt etablerade försvars- och anfallsspel känns i stort vara på rätt väg. Vi skapar också chanser men får lite för dålig utdelning i avsluten, säger Jonas.

Förre IFK-spelaren Jonas Samuelsson i kamp med Matias Helt Jepsen i kampen mellan Skanderborg och IFK Skövde.

Hanisch målbäst

I IFK var det Richard Hanisch med sina sex mål som var vassast framåt. Övriga mål gjordes av Matias Helt Jepsen 4, Kristian Jakobsen Stranden 4, Rasmus Wremer 3, Christopher Hedberg 3, Albin Rosén 2 samt 1 mål var från Rex Blom, Kristian Svensson, Dan Beck-Hansen och Jack Thurin.

För IFK:s del väntar norska Bækkelaget Håndbold på söndagen.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com