”Gamla” spelare leder ungdomslagen

Andreas Agerborn, Fredrik Sääf och Niclas Gudmundsson (bilden). Det är tre välmeriterade IFK-profiler som finns på ledarbänken när säsongen drar igång på allvar för alla IFK:s ungdomslag. Agerborn blir nu huvudansvarig för A-pojkarna med Niclas ”Gummi” Gudmundsson och en annan stor IFK-profil, Andreas Larsson, som ledare för var sin åldersgrupp hos A-pojkarna. Fredrik Sääf tar huvudansvar för IFK:s juniorlag. Vid sidan finns sedan många andra meriterade ledare som gör att det finns massor av kunskap och erfarenhet på de unga spelarnas ledarbänkar.

Så här säger sportchef Ulf Nyström om besättningen på bänken:

-IFK är lyckligt lottat med så många elitspelare som väljer att arbeta i föreningen genom att hjälpa de unga spelarna framåt. Vi vill bygga en framtidsstruktur med hjälp av gamla spelare och arbetar vidare på att få än fler tidigare elitspelare att vara aktiva i föreningen. De tillför ju massor med sin viktiga bakgrund.

Att kunna knyta till sig så många tidigare elitspelare till sin ledarkader är oerhört värdefullt för IFK:s ungdomslag. Idag finns nu ett drygt 20-tal ledare i de olika lagen som kan bidra med egna erfarenheter och ge de unga spelarna inblick i vad som krävs för att komma vidare i sitt handbollskunnande.

Imponerade erfarenheter
Lite statistik kan styrka hur stora erfarenheter det finns hos de äldre spelare som nu ägnar tid åt att vara ledare i yngre lag. Så har sex ledare tillsammans 406 A-landskamper för Sverige.

Det är Andreas Larsson, Andreas Agerborn, Robert Arrhenius, Kristian Svensson, Rasmus Wremer och Robert Lechte. Räknar man vidare har 14 ledare gemensamt 327 U-landslagskamper (U20 och U21). Då är inte juniorlandslaget inräknat för då skulle det handla om ännu fler spelare och kamper. Med tanke på detta är det inte konstigt att det kommer fram duktiga unga handbollsspelare i vår klubb!!

Text: Annika Andersson  Foto: Bengt Andersson