Handbollen ställer upp 1 000 000 gånger

Vi är nu 26 lag i SHE och Handbollsligan som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. Totalt genomför vi 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integrationoch Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Det kan vara skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända, aktiviteter för barn med funktionsvariationer och mycket mera. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #viställerupp.

Exempel på vad vi gör idag:

  • Integrationsprojekt i Södra Ryd, Sommarjobbsmässa för ungdomar, deltar på språkcaféer, Parahandboll Skadevi cup, Ungdomsakademi Skaraborg, Ungdomsverksamhet med över 400 ungdomar
  • Adam Samuelsson är vår spelarambassadör i IFK Skövde HK
  • Självklart att ställa upp som ambassadör för #viställerupp och ska bli kul och intressant att få jobba med och vara delaktig i detta projekt, säger Adam.

Nationellt har vi tillsammans tre starka profiler som ställer upp för alla likas värdeoch klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över ambassadörernaTobias Karlsson, Loui Sandoch Sabina Jacobsen.

  • Det här känns helt magiskt! Att få ge tillbaka till handbollen och tillsammans med klubbarna och ligorna hjälpa fler barn och ungdomar till en bättre framtid är fantastiskt, säger Loui Sand, nationell ambassadör för #viställerupp.
  • Jag är väldigt stolt över att vara en ambassadör för klubbarnas samhällsfrågor. De goda värderingar som handbollen står för vill jag vara med och sprida även utanför handbollsplanen,säger Tobias Karlsson, nationell ambassadör för #viställerupp.
  • Otroligt spännande satsning som jag har fått chansen att vara en del av. Jag kommer göra allt jag kan för att klubbarna ska få fullt genomslag av de aktiviteter man gör för barn och ungdomar,säger Sabina Jacobsen, nationell ambassadör för #viställerupp.

För vidare frågor:

Erik Sackari                                                                    Peter Gentzel

Klubbchef, IFK Skövde HK                                            Vd, Svensk Elithandboll

+46 702 355 915                                                         +46 733 465 468

erik.sackari@ifkskovdehandboll.com                                 peter.gentzel@elithandboll.se