IFK-förlust även i tredje matchen i Danmark

Det blev förlust för IFK Skövde även i den tredje matchen under veckans Danmarksvistelse. Danska ligalaget Mors-Try Håndbold vann med 25-20 (17-9).

-Vi gjorde en förfärlig första halvlek. Under ett snack i paus blev vi eniga om att stå upp bättre och visa vad vi kan. Det som vi fick se i andra halvlek av hjärta och inställning kändes också bra, summerade IFK-tränaren Jonas Wille.

Trots att det blev tre förluster mot de danska ligalagen är Jonas Wille övertygad om att den här veckan har inneburit en bra investering för resten av säsongen.

-Vi vill ju alltid vinna, men resultaten i detta skede är inte det viktiga. Vi har också mycket att jobba vidare på. Speltiden för alla i truppen har delats upp och vi har fått ett bra grepp på vad som ska göras både i försvars- och anfallsspel, säger Jonas.

Det som IFK tar med sig från lördagens match var alltså andra halvlek. Även om det även nu fattas en del i avsluten så var försvarsspelet bra med endast åtta insläppta mål efter paus.

Fabian Norsten vaktade målet de sista 30 minuterna och var riktigt bra. Spelarkritik i övrigt känns inte så motiverat.

Målen gjordes av Miguel Mbumba 3, Mattias Helt Jepsen 2, Richard Hanisch 2, Kristian Jakobsen Stranden 2, Dan Beck-Hansen 2, Christopher Hedberg 2, Rasmus Wremer 2, Jack Thurin 2, Kristian Svensson, Albin Rosén och Erik Sääf 1 var.

Närmast på programmet för IFK är nu två matcher mot norskt motstånd i en cup i Jonas Willes hemstad Halden kommande helg.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström