IFK-truppen samlad till en ny säsong

På måndagen var det dags för IFK Skövde HK:s elittrupp att samlas igen och återuppta den kollektiva träningen inför säsongen 2019-20.

-Det känns givetvis spännande att vara igång tillsammans på nytt. Målsättningen är att vi ska bli bättre på det mesta och slipa på alla faser, säger tränaren Jonas Wille.

Förutom Jack Thulin – som spelar VM med U21-landslaget – var alla på plats. Det betyder att nyförvärven Dan Beck-Hansen, Kristian Jakobsen Stranden och Fabin Norsten, liksom återvändande Albin Rosén, nu anslutit sig på allvar.

Veckorna fram till seriestarten den 6 september mot Önnered blir ganska intensiva med inte mindre än nio försäsongsmatcher – enbart mot danskt och norskt motstånd.

Första träningspasset innehöll inga handbollsövningar. Istället blev det genomgång av tränare Jonas samt några tester.

-Resten av testerna kommer om ett par veckor. Från och med tisdagsträningen kommer handboll in bilden. Vi gjorde en bra säsong, men det finns absolut många punkter att förbättra. Det blir mycket att slipa på för att vi ska bli ännu bättre den här säsongen, säger Jonas.

I IFK:s trupp 2019-20 hittar vi fyra spelare, fr v Fabian Norsten, Kristian Jakobsen Stranden, Albin Rosin (återvänt efter utlåning till Country) samt Dan Beck-Hansen. Mer om de nya spelarna kommer här på hemsidan under veckan.

Inte minst det faktum att IFK nu förstärks med två stora spelare i tvåmetersmännen Dan Beck-Hansen och Kristian Jakobsen Stranden betyder att det finns mycket att träna på för att få till det så maximalt bra som möjligt.

-Kollektivt tycker jag att det fungerade bra förra säsongen, men det finns saker i både anfalls- och försvarsspel som går att utveckla.

Många matcher

Det blir alltså nio träningsmatcher med start fredagen den 2 augusti då danska Fredericia HK står för motståndet. Danskarna är på träningsläger i Skövde och möter här även Hallby (1/8) och Önnered (3/8).

Under i varje fall de fem-sex första matcherna kommer IFK att gå runt på många spelare med täta byten.

-Resultaten är ju i detta skede inte så viktiga utan det gäller att få till spelet och att alla blir delaktiga, konstaterar IFK-tränaren.

Hela spelprogrammet när det gäller försäsong och Handbollsligan finns under rubriken Spelschema på första hemsidan.

Text och foto: Bengt Andersson

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com