IFK:s styrelse i fokus del 1

Under veckan kommer här en närmare presentation av de sex ledamöterna i IFK Skövde HK:s styrelse. Vi får veta vad styrelseledamöterna har för huvudfunktion i styrelsen och i en liten gemensam enkät får de berätta om sina tankar kring föreningen och sitt eget arbete. Idag presenteras styrelsens ordförande Per Andersson.

-Hur ser du på föreningens utveckling dom två senaste åren?

-Vi har tagit flera steg i rätt riktning. Det gäller inte minst styrelsearbetet där vi har hittat en bra struktur och jobbar mot utsatta mål precis som vilket företag som helst. Det är organisationen runt elitverksamheten, utvecklingslaget och neråt, vilket sedan ska resultera i att vi jobbar likadant i alla lag. Inte minst gäller det även vårt kansli där vi förändrat hela sättet att jobba på med Niclas, Marcus och Noas hjälp. Nu kommer det in två nya personer -Erik Sakkari och Maria Gustavsson – som säkert kommer vilja ändra på saker. Det finns dock arbetsbeskrivningar och en tydlig målsättning som gör att det blir ganska korta startsträckor när dom tillträder.

2) Vad är det bästa med att jobba i en styrelse?

-Att jobba i en styrelse är lärorikt, man får en inblick i hur det fungerar i föreningen eller i ett företag, möjlighet att påverka och inte minst ett stort kontaktnät. Sen är det skillnad att jobba i en förening med liten organisation. Man blir mer operativ men fördelen är ju att man också får träffa en massa härliga människor som på olika sätt bidrar till att hålla igång allt .

3) Vilket lag vill du att IFK tar full pott mot denna säsong?

-Malmö HK måste det bli även om jag hoppas vi tar många poäng mot alla lag. Anledningen är att under några år så har Malmös ordförande Jörgen Rasmusson -som både är kollega och mycket god vän- haft ett övertag på poängfördelningen. Även om vi jämnade ut det lite förra säsongen så tar jag gärna alla mot dom i år…