Jack fick mycket speltid i landskampsdebuten

Jack Thurin har klarat av sin debut i det svenska A-landslaget. Han gjorde det på ett bra sätt även om Sverige fick se sig besegrat av Norge i båda matcherna. Norge vann hemma i torsdags med 35-26 och i Partille i lördags skrevs den norska segern till 33-27.

Jack gjorde mål i båda matcherna och fick mycket speltid – både framåt och bakåt.

-Det var naturligtvis lite tråkigt att vi förlorade dubbelt, men det har varit en häftig upplevelse och fina dagar, summerade Jack efter slutsignalen i Partille Arena.

Han var nog särskilt nöjd med försvarsspelet. Från experter i landslagsledningen blev det också mycket beröm.

-Nu har man ju fått smak på det här, säger Jack med ett leende.

Fler kända från IFK

I landslaget den här gången har Jack fått spela med tre spelare som har fina år i IFK Skövde bakom sig.

Jonas Samuelsson – ur-IFK:aren som numera finns i danska Skanderborg gjorde liksom Jack debut i stora landslaget. Han noterade sig för sista första A-landskampsmål i lördags.

-Det har varit häftigt att få vara med i det här gänget. Väldigt lärorikt och det gav med mersmak, sade Jonas som hade en stor trupp vänner och släktingar på läktaren i lördags.

Målvakten Mikael ”Äpplet” Appelgren och mittsexan Andreas Nilsson hade många fina och utvecklande år i IFK Skövde. Numera är det proffsliv i tyska Rhein-Neckar Löwen respektive ungerska Telekom Veszprem som gäller. Både ”Äpplet” och Andreas följer IFK Skövdes framgångar på avstånd.

-Det är jättekul att IFK avancerat till semifinal, säger Andreas.

-Skickar med önska lycka till-hälsning till grabbarna, fyller ”Äpplet” i.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström