Jack sjumålskytt mot Japan

Jack Thurin blev med sina sju mål bäste målskytt när Sverige besegrade Japan även i den andra landskampen i Tokyo. Matchen – som spelades tidigt på midsommardagen svensk tid – slutade med svensk seger på hela 36-25(18-12).

Även Christopher ”Totte” Hedberg – IFK Skövdes andre spelare i i den här dubbelkampen mot Japan – var lyckosam och gjorde fyra mål.

Jack fick den här gången dra ett tungt lass eftersom Sävehofs Gzim Salihi inte kunde spela efter en bristning i ett lår.

Jack fick förstås mycket beröm efter matchen.

– När vi fick koll på deras annorlunda anfallsstarter och snabba avslut så tycker jag att vi stod bra bakåt. Vi tryckte bra och gjorde många mål på kontringar och andrafas. Det är alltid lättare att göra mål där än att stå och stångas, sade Jack till förbundets hemsida.

– Vi slutade aldrig att jobba och det gjorde att vi kunde dra ifrån på slutet. Vi löste också deras försvarsspel med både punkt och 3–2–1 på ett bra sätt, summerade Jack som nu äntligen får lite sommarledighet.

Nästa gång det svenska herrlandslaget spelar blir i oktober, motståndare och spelorter blir officiellt på tisdag. Det är de enda två matcherna innan truppen till EM på hemmaplan i januari ska tas ut.

Affe och Jonas målskhyttar

De tidigare IFK-spelarna Jonas Samuelsson och Alfred Ehn – numera Skanderborg respektive IFK Kristianstad – fick en hel del speltid och var framgångsrika med fem mål för ”Affe” och fyra för Jonas.

Sveriges målskyttar: Jack Thurin 7, Lucas Pellas 5, Alfred Ehn 5, Jonas Samuelsson 4, Christopher Hedberg 4, Viktor Östlund 3, Oscar Bergendahl 3, Oskar Sunnefeldt 3 och Felix Claar 2.

På bilden ovan ser vi kvartetten med IFK Skövdeanknytning, fr v Jonas Samuelsson, Jack Thurin, Christopher Hedberg och Alfred Ehn. Foto: Daniel Vandor