Jack spelar VM för U 21 i sommar

Jack Thurin kommer att spela i VM för U 21 i sommar. Förbundskapten Jerry Hallbäck har nu tagit ut 16-mannatruppen. VM i Spanien är sista uppdraget innan U21-herrarna ska växa in i seniorkostymen.

Jack tycker förstås att detta är jättekul och ärofyllt.

-Det blir sista äventyret med 98/99-gänget och det ska bli roligt att åka till Spanien i juli, säger Jack.

Jack understryker också att det alltid är en ära att få vara med i landslaget.

-Trots några avhopp tycker jag att vi har ett starkt lag som kan göra det bra där nere, säger Jack som nu laddar för tredje semifinalen mot Sävehof. Arena Skövde måndag kväll är det som gäller närmast!

Förbundskapten Jerry Hallbäck kommenterar på förbundets hemsida:

-Det har varit en häftig resa att få vara med på, att se killarnas utveckling under de här åren. Vi har spelare som varit med från början, andra som har anslutit längs vägen och många har i dag stora roller i sina klubblag i Handbollsligan, säger Hallbäck.

Tre spelare som har varit tongivande i det här landslaget, men nu inte är med är Alfred JönssonOskar Sunnefeldt och Markus Thorbjörn.

– Alfred och Oskar kommer i sommar att flytta utomlands medan Markus har haft en stressfraktur i foten som han behöver få ordning på. Men vi har många andra spelare som har stora roller i sina klubblag, bland annat Jack Thurin som gjorde det väldigt bra när han debuterade i A-landslaget nyligen, säger Hallbäck.

Tre spelare kommer i sommar att göra sina första U-landslagsmatcher: Sävehofs Gustav Davidsson och Gustaf Wedberg samt Redbergslids Ludvig Högberg.

U21-landslaget samlas först i Helsingborg den 3 juli för att spela Scandinavian Open mot Egypten (5 juli), Danmark (6 juli) och Norge (7 juli). En vecka senare, den 14 juli, samlas sedan laget igen för att åka tilL Spanien där VM avgörs 16–28 juli.

Lottningen till VM äger rum den 21 maj och Sverige är seedat i grupp tre av sex inför den.

SVERIGES TRUPP TILL U21-VM
Målvakter:
Måns Landgren, Ystads IF, 37 U-landskamper/2 mål, Gustaf Banke, IFK Kristianstad, 37/0, Erik Hvenfelt, Ystads IF, 22/0.
Vänstersex:Axel Morand, Lugi HF, 22/40, Ludvig Högberg, Redbergslids IK, debutant
Högersex:Samuel Lindberg, Alingsås HK, 12/16,Gustaf Wedberg, IK Sävehof, debutant
Mittsex:Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad, 22/27, Melker Norrman, Redbergslids IK, 14/6.
Väster- och mittnio: Jonathan Svensson, Ystad IF, 38/67, Karl Wallinius, Lugi HF, 24/54, Gustav Davidsson, IK Sävehof, debutant, David Sandberg, Önnereds HK, 10/5,Viktor Hedin, Ystads IF/St. Hallvard, 15/23.
Högernio: Jack Thurin, IFK Skövde, 24/42, Gzim Salihi, IK Sävehof, 26/90.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com