Jocke Larsson klar för IFK Skövde

Joakim Larsson är efter elva år tillbaka i IFK Skövde Handboll. Den 35-årige mittsexan är klar för spel på fredag mot Önnered HK, en match som Dan Beck-Hansen efter sin knäskada i tisdags inte kommer kunna spela.

-Det känns verkligen spännande och jag behövde ingen betänktetid för att ge klartecken, säger ”Jocke”.
Joakim Larsson, som spelat åtta säsonger i IFK Skövde, har sedan flera år spelat i olika tyska klubbar och kom tillbaka till Sverige 2017. Efter två säsonger i IK Sävehof har han nu satsat på en civil karriär men ställde gärna upp när IFK Skövde frågade.

Sportchef Ulf Nyström är glad över att få tillbaka en genuin IFK-spelare även om skälet med Dan Beck-Hansens skada förstås inte är lika roligt.

-Jocke svarade ja direkt på frågan och ser fram mot att åter få ta på sig den blå-vita dräkten efter elva år. Vi ser fram mot att få återknyta kontakten med honom.

Jocke ser fram emot att hjälpa IFK i den situation som uppstått.

-Det är ett sätt kunna få betala tillbaka till den klubb som betytt så mycket för mig, säger han.

Jocke har inte spelat handboll sedan det lyckade slutspelet med Sävehof men säger sig vara i god form.

-Jag håller igång med lite andra sporter och när det gäller handboll har jag ju i varje fall rutinen, säger han med ett leende.

Joakim Larsson har i IFK gjort 129 matcher med 286 mål i högsta ligan. Dessutom blev det 36 slutspelsmatcher och 90 mål.

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström