Jonas Wille lämnar Skövde efter säsongen

IFK Skövdes tränare Jonas Wille lämnar föreningen efter den säsong som nyligen inletts. Jonas Wille kommer inför säsongen som startar hösten 2020 att flytta till en klubb i en annan liga.

IFK Skövdes ordförande Per Andersson bekräftar nyheten.

-Vi har varit medvetna om att flera klubbar varit ute efter Jonas. Det är inga ”hard feelings” mellan Jonas och klubben och det finns en tydlig klausul i kontraktet. När Jonas nu får ett bra erbjudande förstår vi att han vill ta nästa steg i tränarkarriären.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström understryker också att de målsättningar och det arbete som pågår inom klubben fortsätter med samma intensitet.

-Fördelen med att beskedet kommer redan nu är att vi har tid på oss att hitta ersättare till kommande säsonger, säger sportchefen.

-Vi vet också att Jonas Wille fortsätter att ge 100 procent i ambitionen att etablera vårt lag i toppskiktet inom svensk handboll, säger Per Andersson.

Svårt beslut

Jonas Wille säger att det har varit ett väldigt svårt beslut att ta eftersom han trivs så bra i föreningen och med spelartruppen.

-Lika väl har jag valt att tacka ja till en klubb i en ännu bättre liga och ett totalerbjudande som passar bra för mig de kommande åren.

Jonas Wille fortsätter:

-Jag har blivit väldigt ”glad” i IFK, alla människor runt laget och spelargruppen. Jag kommer att göra allt jag kan för att min sista säsong här blir den bäste av två väldigt fina år. Lyckligtvis är det många månader kvar av säsongen så jag ska njuta den sista tiden med alla mina ”Blå kamrater”.

Fotnot: Jonas Wille kom som tränare till IFK Skövde inför säsongen 2018-19.

Bengt Anderson