Juniorkontrakt med fyra unga IFK-are

IFK Skövde HK har skrivit juniorkontrakt med de fyra IFK-juniorerna Herman Dyberg, Per Hedman, Hugo Stuivers och Daniel Björk.
-Juniorkontraktet är skrivet fram till sista maj 2020. Det ger killarna lite lugn och ro att under sina juniorår fortsätta att utvecklas i vår miljö och med våra tränare, säger sportchefen Ulf Nyström.
Juniorerna har också tillgång till medical team om något händer i skadehänseende.
Herman Dybergtycker att det känns jättebra att fortsätta utvecklas i IFK Skövde och tryggt att vara kvar under nästa säsong.
-Att få detta kontrakt visar ju att man gjort något bra. I framtiden vill jag utvecklas och målet är förstås att bli utlandsproffs.
Så här säger Ulf Nyström om Herman: En pigg och snabb kantspelare, ursprungligen från Falköping, som redan visat upp sig några minuter i ligan. Enormt träningsvillig och ambitiös.
Per Hedmansäger att det är gott att veta att klubben vill fortsätta satsa på honom att han får vara kvar under nästa säsong.
-Jag vill fortsätta utvecklas i IFK och vet att det krävs mycket jobb för att nå målen. I första hand då en plats i A-truppen.
Så här säger Ulf Nyström om Per: En modig och tuff niometersspelare, där ingen lucka är för liten. Han har fått visa upp sig på ett antal Elitlagsträningar redan under hösten med tanke på alla skador i truppen. Precis som Hugo har han gått mycket framåt under hösten och har en spännande framtid för sig,
Hugo Stuivers gläds åt kontraktet och ser det som ett erkännande för det han hittills gjort under pojk- och junioråren i IFK.
-Nästa steg blir att försöka prestera så att man kan komma med i A-laget. I framtiden hoppas jag som så många andra att få chansen till proffsspel.
Så här säger Ulf Nyström om Hugo: Han är en lugn och stabil mittsexspelare med starka ben som utvecklats väldigt mycket under året. Spännande typ som blir intressant att följa
Daniel Björk gläds åt juniorkontraktet och ser det som ett bevis på att IFK-ledarna har ögonen på honom och en möjlighet att bli bättre.
-Det gäller förstås att bli så bra som möjligt. Det handlar om att jobba för att få så mycket speltid som möjligt och att nå A-laget är ett självklart mål.
Så här säger Ulf Nyström om Daniel: Vänsterhänt högerniaspelare som varit på landslagsläger under januari månad. Fin handbollstyp som med rätt utveckling och fortsatt skolning kan bli en obehaglig överraskning för många…