Kristian Stranden i Årets lag i Norge

Blivande IFK Skövdespelaren Kristian Jacobsen Stranden kom med i Årets lag när Norsk Topphåndboll hade sin avslutning i veckoslutet. Kristian utsågs till den bäste vänsterbackspelaren.

-Jag är stolt och ödmjuk över att blivit lyft fram till Årets lag, säger Kristian som fyller 22 år i maj.

Kristian är ursprungligen från Stavanger men har de tre senaste säsongerna spelat i Halden Topphåndball. Den långe norrmannen har framför allt gjort sig känd som en stark skytt.

Själv ser Kristian tillbaka på tiden i Halden som ett fantastiskt äventyr.

-Jag är väldigt tacksam för alla som har bidragit till ett bra sista år i Halden. Nu är jag klar för att i Skövde starta ett nytt kapitel i mitt handbollsliv.

IFK-tränaren Jonas Wille – som bekant har Halden som hemmaort – är inte alls överraskad över att Kristian kom med i Årets lag i Norge.

-Jag har följt Kristian i flera år och sett hur han utvecklats. Frånsett en period då han var skadad har den gångna säsongen inneburit ytterligare ett steg framåt och han är en riktigt bra skytt. Det ska bli trevligt att få med Kristian i vårt lag nästa säsong, säger Jonas.

IFK-are även  Årets svenska lag

Som bekant var IFK Skövde representerat även i Årets lag efter Handbollsligans slut. Christopher ”Totte” Hedberg var bäste högersexa och Matias Helt Jepsen bäste mittnia. Till årets tränare utsågs Jonas Wille.

Bengt Andersson

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com