Landslagsuppdrag för Jack och Kristian

Jack Thurin och Kristian Jakobsen Stranden får nya landslagsuppdrag. Jack nominerades på fredagen som reserv i den svenska EM-truppen och Kristian har tagits ut till det norska Rekruttlandslaget.

 

Den svenske förbundskapten Kristján Andrésson offentliggjorde på fredagen den svenska 16-mannatruppen. Jack Thurin ingick sedan tidigare i den 28 man stora bruttotruppen och blev nu nominerad som reserv. Tillsammans med Fredric Pettersson och Tobias Thulin ska Jack vara med när EM-truppen samlas i Göteborg 1-9 januari för EM-förberedelser.

Jack tycker att det är väldigt roligt och inspirerande att vara med i snacket kring en plats om att spela EM på hemmaplan.

-Det är något som alla som spelar handboll vill göra. Det är inget jag hade räknat med när detta året började så det känns självklart jättekul. Att vara med på plats ger ju en chans till att kanske komma med i truppen under någon match, konstaterar Jack.

Det kan nämnas att i 16-mannatruppen finns bara en högernia uttagen och det är Albin Lagergren.

Stranden i norska utvecklingslaget

Kristian Jakobsen Stranden har blivit uttagen till samling med det norska Rekruttlandslaget – ett utvecklingslandslag motsvarande det svenska Ligalandslaget. Samlingen sker i Norges EM-huvudort Trondheim 3-7 januari.

-Det är givetvis hedrande att få vara med här, säger Kristian som kommit igång ordentligt i IFK Skövde efter den olyckliga inledningen med skador.

-Nu känns det riktigt bra för oss nu och fem raka IFK-segrar har förstås stärkt självförtroendet, konstaterar norrmannen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström och Hans Petter Wille