Maria Gustavsson tar plats på IFK:s kansli

Maria Gustavsson heter IFK Skövdes nyanställda ekonom/kanslist. Hon tillträder den 21 oktober efter att ha arbetat med likartade uppgifter hos Skövde golfklubb i 16 år.

-Det kändes som att det var läge att göra något nytt och ett arbete med idrott är något som passar mig och min familj där vi alla har ett stort idrottsintresse, säger hon.

Maria, var en flitig golfspelare redan innan hon fick jobb på golfklubben. Med åren har det blivit mindre egen tid med golfklubborna och någon handboll har hon aldrig utövat.

-I en stad som Skövde har man förstås haft handbollsintresse och under det senaste året har familjen sett de flesta hemmamatcherna för IFK Skövde.

Det pratas mycket idrott i familjen där både dotter och sambo ägnar mycket tid åt fotboll. Även bland Skövdes golfare är det mycket som kretsar kring IFK Skövde Handboll och Maria vet att många av golfklubbens medlemmar också har stort handbollsintresse.

-Jag ser verkligen fram mot min nya tjänst och vill lära mer om handboll och föreningen. Det ska bli jättekul och jag är nyfiken och angelägen om att lära mer om handboll även om mycket av det jag gjort i en annan idrottsorganisation säkert har många likheter.

IFK Skövde HK:s ordförande Per Andersson är mycket nöjd med rekryteringen av Maria.

-Hon har gedigen kännedom om vad det innebär att jobba i en förening och  har den kompetens vi sökte. Med sin positiva utstrålning känns det väldigt bra att få med Maria i teamet på kansliet, säger Per.

Annika Andersson