IFK:s match i Scandinavium avbröts efter 1.43

IFK Skövdes match i Scandinavium mot Redbergslids IK på onsdagskvällen fick avbrytas redan efter 1.43. Det visade sig att golvet i Scandinavium var allt för farligt att spela på.

-Lagkaptenerna påpekade under uppvärmningen att det var kondens och att planen var väldigt hal, säger IFK-tränaren Jonas Wille.
Matchen skulle väl egentligen aldrig ha startat, men det gjordes ändå ett försök. RIK hann med att göra 1-0, men delegater, domare och spelare i båda lägren var överens om att det skulle vara väldigt farligt att fortsätta spela på detta underlag.

IFK-kaptenen Kristian Svensson berättar att problemet påpekades tidigt.
-Det är förstås jättetrist och då i första hand för RIK, men beslutet var tveklöst rätt.

Rasmus Wremer påminde sig om när det var hett och varmt i Idrottshallen hemma i Skövde för många år sedan.
-Jag har aldrig varit med om att en match avbrutits så här, men det här var värre och det beror naturligtvis att det är is under, säger Rasmus.

IFK:s läkare Mile Bergval var också på plats.
-Det hade varit väldigt stor skaderisk att spela här ikväll, sade Mile

När matchen ska spelas är givetvis inte klart i skrivande stund. För IFK-arna blev det bara att lämna det regniga Göteborg och ladda för lördagsmötet hemma med Hallby.

 

Bengt Andersson

 

Bildtext

Mats Ljungkvist, RIK-tränaren Jasmin Zuta, Kristian Svensson och Christopher Hedberg kunde bara konstatera att matchen i Scandinavium fick avbrytas.