Miguel Mbumba utlånad till AIK

IFK Skövdes lovande niometersspelare Miguel Mbumba kommer att lånas ut till allsvenska AIK.

Den här veckan har Miguel– eller Migo som han kallas i de närmaste kretsarna – varit med på tre träningar med AIK. Nu ser han fram mot att få debutera i nya laget.

-Det känns lite konstigt, men förstås riktigt spännande och roligt. Jag hoppas att det här ske mig chans att ta ytterligare ett steg i handbollslivet, säger Migo.

-Ett bra sätt för Miguel att utvecklas ytterligare, säger också IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström i en kommentar.

Miguel är ur-IFK-are och har gått den långa vägen till elittruppen. På meritlistan finns även EM-guld för U 18-landslaget sommaren 2018.

Under höstens ligaspel har det inte blivit så mycket speltid för Miguel. I HK Skövde i div II har det dock handlat om mycket matchande och många mål.

-Att Miguel nu får chans att spela i ett topplag i Allsvenskan ger möjligheter att fortsätta utvecklas på en högre nivå.

Miguel – som fyllde 19 för en dryg månad sedan – har alltså varit i Stockholm i veckan och tränat och genom den här lösningen är han spelklar för AIK redan till helgen.

-Det är dock viktigt att påpeka att det är fråga om ett lån och vid behov kan vi snabbt ta tillbaka honom, säger Ulf Nyström.

Miguel Mbumba har hittills ett 40-tal elitmatcher i IFK som resulterat i drygt 30 mål.

I AIK återfinns sedan förra säsongen förre IFK-aren Lukas Nyman.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström