Här är de nio IFK-killarna till SverigeCupen

Här ser vi de nio IFK-killarna som ska vara med i Västgötalaget i SverigeCupen, stående fr v Gustaf Karlsson, Arvid Garp, Theodor Lindahl och Adam Bustad, sittande fr v Linus Gustafsson, Isak Borg, Alfred Gustafsson, Eskil Larsson och Simon Brodow.

IFK Skövde har inte mindre än nio spelare med i den västgötska truppen för Pojkar -04 i SverigeCupen – ett nytt bevis på den starka ungdomsverksamheten i klubben.

Det är Svenska Handbollförbundet och IFK Nyköping som arrangerar SverigeCupen 8-10 november.  SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

Bland målvakterna återfinns Adam Bustad, vänstersex: Eskil Larsson, mittsex: Arvid Garp och Simon Brodow, högersex/högernia: Linus Gustafsson, Alfred Gustafsson och Isak Borg, niometer: Gustav Karlsson och Theodor Lindahl.

SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.