Ny i IFK-truppen 2: Kristian Jakobsen Stranden

Inför den nya säsongen har tre nya spelare anslutit till IFK Skövde HK. Vi ställde fem frågor till dem och här är svaret från 22-årige niometersspelaren Kristian Jakobsen Stranden som närmast kommer från Halden Topphåndboll i Norge.

Varför spelar du i IFK Skövde nästa säsong?
-Jag har hört mycket bra om klubben och vet att den hade en fin förra säsong. Har haft Jonas Wille som juniortränare och när han frågade var det inte svårt att säga ja. Jag kände att det var dags att lämna Norge och kände att IFK Skövde var ett bra alternativ.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
-Jag hoppas kunna prestera bra och få mycket speltid. Jag vet att konkurrensen är hård på min position men det ser jag bara som inspirerande. Sen är vi olika spelare som inte har samma kompetens så förhoppningsvis kan vi bli ett bra team på positionen.

Vilken är din största styrka som handbollsspelare?
-Jag får väl säga mitt skytte utifrån som jag hoppas kunna bidra med i IFK. Sen har jag ju storlek och fysik. Dessutom kan jag nog vara ganska elak i närkamperna och gillar att ”slåss” på banan.

Vad vet du om den svenska handbollsligan?
-Jag såg en del matcher under förra säsongen och tycker att den svenska ligan generellt sett är bättre än den norska. Det finns några topplag i Norge men sett till hela Handbollsligan är det många fler bra lag i Sverige. Lag som hamnar i topp – tillsammans med Skövde – tror jag blir Kristianstad, Sävehof och Malmö.

Vad gör du när du inte spelar handboll?
-Just nu söker jag jobb i Skövde men annars hoppas jag kunna skaffa mig nya vänner som jag kan umgås med på fritiden. Sen spelar jag lite golf och lite tennis och squash. På TV tittar jag mycket och gärna idrott inte minst fotboll.
Annika Andersson