Ny i IFK-truppen 1: Fabian Norsten

Inför den nya säsongen har tre nya spelare anslutit till IFK Skövde HK. Vi ställde fem frågor till dem och här är svaret från 19-årige målvakten Fabian Norsten som närmast kommer från Hammarby Handboll.

Varför spelar du i IFK Skövde nästa säsong?
-Det finns egentligen många anledningar men en är att jag fick möjlighet att bryta mitt kontrakt med Hammarby när laget åkte ur Handbollsligan i våras. Jag ville gärna spela i högsta serien och kände att Skövde hade en bra miljö som skulle passa mig och mina ambitioner. Jag har tränats av Thomas ”Foppa” Forsberg och han tränar ju målvakterna i Skövde och det känns som en extra bonus.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
-Det är svårt att svara på men givetvis vill jag fortsätta utvecklas med mitt handbollsspel. Jag vill också känna att det närmsta året hjälper mig att ta ett nytt kliv in i Handbollsligan så jag kan bli en bättre handbollsmålvakt.

Vilken är din största styrka som handbollsspelare?
-Jag tror att det är min spelförståelse. Jag har blick för spelet och kan ibland förutse vad som kommer att hända. När det gäller skott tror jag att jag har min största styrka i kantskott. Sen har jag tidigare varit ganska bra när det gäller utkast. Nu när man spelar med nya lagkamrater tar det säkert en tid att hitta samarbetet mellan målvakt och skytt men det ska bli roligt att få arbeta med.

Vilka lag tror du blir bäst i Handbollsligan denna säsong?
-Jag säger Skövde först men vet förstås att det finns en handfull lag som kan bli riktigt farliga. Kristianstad är en självklar favorit men andra lag att räkna med tror jag blir Alingsås, Sävehof och Malmö.

Vad gör du när du inte spelar handboll?
-Jag kom till Skövde för ett par dagar sedan och har inte riktigt kommit in i min nya roll. Just nu håller jag på att etablera mig på ett deltidsarbete. Sen är jag nog en riktig träningsnarkoman som utanför lagarbetet blir det säkert en hel del tid på gymmet.

Annika Andersson