Nytt kontrakt för Edvin Gustavsson

IFK Skövde HK har tecknat kontrakt med ytterligare en spelare ur de egna leden. Edvin Gustavsson – nyligen 20 år fyllda – har kontrakteras för säsongen 2019-20. Efter en lång skadefylld period är niometerspelaren nu helt återställd och kan satsa för fullt på att komma tillbaka.

-Det känns mycket skönt att äntligen vara skadefri. Målsättningen nu är förstås att komma tillbaka och få spela regelbundet, säger Edvin.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström gläds åt att Edvin blir en del av elittruppen den kommande säsongen.

-Edvin är en härlig idrottstyp som har arbetat otroligt hårt med sin knärehabilitering under den gångna säsongen. Han är väl värd en plats i truppen och vi ser fram emot att följa hans fortsatta utveckling på handbollsplanen kommande säsong, säger Ulf Nyström.

Edvin har HP Skövde som moderklubb och kom till IFK som A-pojke. Otur med skador har präglat Edvins liv länge och senast han var helt skadefri var i februari förra året.

-Det har onekligen blivit en hel del rehabpass, konstaterar Edvin som spelade sin senaste match i USM-finalen 2018 även om en skadad axel gjorde att han inte kunde göra sig själv rättvisa.

Att få vara en del i IFK:s elittrupp känner Edvin som mycket stimulerande.

-Det är en härlig miljö att utvecklas i med så många duktiga spelare och ledare, säger en optimistisk Edvin Gustavsson.

Text: Bengt Andersson