Nytt kontrakt med Jesper Jensen

IFK Skövde Handboll har skrivit kontrakt med ytterligare en av de unga spelarna ur de egna leden. Jesper Jensen –en av de framgångsrika 00-orna- har skrivit 1+1-kontrakt.

-Det känns jätteroligt att veta att man får chansen att vara med i denna härliga förening, säger Jesper som fyller 19 i september.

För Jesper blev handboll sporten redan i unga år hemma i HP Tibro.

-Jag har gått i pappas fotspår och tillbringade mycket tid i handbollshallar från riktigt unga år.

Sedan Jesper blev A-pojk är det IFK Skövde som det handlat om.  Framgångarna har kommit. Med IFK spelade han USM-final förra året och var med i det U 18-landslag som tog EM-guld sommaren 2018. I IFK:s A-lag har det också blivit en del speltid denna säsong.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström gläds åt att Jesper vill fortsätta sin satsning i föreningen.

-Jesper är en intressant spelartyp med sin längd och storlek och arbetar varje dag för att utvecklas i vår elittrupp. Det kommer naturligtvis att hjälpa honom att träna och tävla i en positiv miljö och anda även fortsättningsvis, säger Nyström.

Mittsexa som gillar tuffa tag

Jespers position är att spela mittsexa.

-Jag tycker att det är kul att brottas på linjen och har alltid gjort det.

Närmast ser han nu fram mot kommande USM-finalspel första helgen i maj samt att få vara med och bidra när A-laget går in i semifinalspelet. I framtiden finns förstås också drömmar om proffsspel utomlands.

-Men nu är det full fokus på avslutningen av den här fantastiska IFK-säsongen säger Jesper.

Bengt Andersson