Nytt kontrakt med Miguel Mbumba

IFK Skövde Handboll har skrivit kontrakt med en av sina juniorspelare. Det är 18-årige Miguel Mbumba som nu går från ett lärlingskontrakt till ett fast kontrakt på 1+1 år.

-Det känns jättebra och jag ser fram mot att få utvecklas i min moderklubb, säger Miguel som redan har en lång historia i blå-vitt.

Han började spela handboll som elvaåring och det berodde på fotbollstränarna. De tyckte att han skulle pröva mer än en bollsport och så småningom var det intresset för handboll som tog överhand.

Under den gångna säsongen har Miguel fått en hel del speltid i A-truppen på sin position som vänsternia. I somras var han också med i det svenska U-landslaget som tog EM-guld.

-Det är förstås min största upplevelse hittills, säger Mbumba.

Nu ska han först avsluta gymnasieutbildningen i vår men sen är det handboll som kommer gälla de närmaste åren.

-Mina mål är i första hand att göra bra ifrån mig i IFK Skövde. Jag vill jobba för mer speltid och för att utveckla mig, främst vad gäller spelförståelse. Sen har jag väl som många andra en dröm om att komma ut till andra länder och i andra miljöer för att kunna utveckla mig som handbollsspelare.

På frågan om sina förtjänster säger han blygsamt att det kanske är förmågan att sätta andra spelare i lägen. Den unge IFK-spelaren är också känd för sin goda fysisk, något som han arbetar mycket med att förbättra ytterligare.

-Jo jag tränar mycket och trivs med det, säger Miguel som ser fram mot att få utvecklas ytterligare med IFK de närmaste åren.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är mycket nöjd över att klubben gjort klart med Miguel.

-Det är jättekul. Miguel är en spelare som gjort stora framsteg under hösten. Det är en ung och framfusig spelare som inte drar sig för att visa sin kvaliteter på banan. Han har varit skadefri och har kunnat träna bra. Att sen se våra juniorer få möjlighet att utvecklas tillsammans med klubbens toppspelare och ta stora steg framåt som Miguel gjort, är precis det vi vill jobba med, säger han.

Text: Annika Andersson Foto: Hans Petter Wille