Nytt kontrakt med Rasmus Wremer

IFK Skövde HK och veteranen Rasmus Wremer har kommit överens om nytt kontrakt över säsongen 2019-20. Kontraktskrivandet ägde rum strax före torsdagens match i Handbollsligan mellan IFK Skövde och Eskilstuna Guif.

-Det känns fantastiskt och när kroppen, lagledningen och föreningen är positiva till en fortsättning var det här inget svårt beslut att ta, säger Rasmus som fyller 37 år i april.

Rasmus är något av Mr IFK Skövde. Ingen har gjort så många matcher i högsta serien och ingen har gjort så många mål för IFK som Rasmus. Det har till dags dato blivit 402 matcher i högsta serien  och 1 662 mål. Vi kan dessutom lägga  till 51 matcher och 192 mål i SM-slutspel.

Rasmus har varit med på en lång IFK-resa med både toppar och tunga år.

-Det har blivit en nytändning den här säsongen, inte bara för oss i laget utan för hela föreningen. Det pratas handboll i Skövde som förr och jag är väldigt tacksam att få vara en del i detta.

IFK Skövde HK:s ordföranden Per Andersson gläds åt ytterligare en säsong med Rasmus i truppen.

-Jag tycker det är riktigt roligt att Rasmus väljer att förlänga med IFK. Vi ser ju alla vad han presterar match efter match och redan tidigt så var han högt rankad av tränaren Jonas Wille och sportchefen Uffe Nyström, säger Per och påpekar att Rasmus inte visar några tendenser på att åldras.

-Det är en spelare som vi vet är riktigt duktig i avsluten och en av ligans absolut säkraste straffskyttar. Så att inte ge Skövdepubliken glädjen att se Rasmus även nästa år kunde vi ju inte motstå.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungkvist