Nytt tvåårskontrakt för Matias Helt Jepsen

IFK Skövdes playmaker Matias Helt Jepsen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

-Det var ett lätt beslut. Jag trivs fantastiskt bra med Skövde, mina lagkompisar, tränaren Jonas Wille och alla runt föreningen, säger den 31-årige dansken som kom till IFK inför den här säsongen.

IFK Skövde Handbolls ordförande Per Andersson är givetvis nöjd att Matias vill förlänga.

-Det visar att vi är på rätt väg. Detta är en viktig pusselbit i det lagbygge som IFK Skövde håller på med, säger han.

Utan tvekan är det så att Matias har haft stor del i IFK Skövdes framgångsrika säsong. I Handbollsligan blev det 124 mål och i de inledande kvartsfinalmatcherna svarade han för 20 mål – dessutom är raden stor av inspel som resulterat i mål.

-Visst har mycket varit bra, men nu är det fokus på att ta ett steg ytterligare och självfallet är målet att avancera till finalspel, säger Matias som tycker att IFK har något stor på gång.

-Då känns det bra att få vara med på den här resan.

Matias Helt Jepsen och IFK-ordföranden Per Andersson är nöjda över det nya kontraktet.

Ledare och pådrivare

När Matias värvades inför säsongen så var det en ledare och pådrivare som sportchef Ulf Nyström och tränare Jonas Wille sökte efter.

Per Andersson kommenterar:

-Vi som har följt IFK Skövde under året har sett vad Matias presterat på planen. Även i omklädningsrummet och på träningar har Matias förmågan att göra sina lagkamrater bättre.

IFK-ordföranden säger också att detta är ett steg i vidareutveckling av de yngre spelarna.

-Matias och våra andra rutinerade spelare ihop med ledarstaben vet vad som krävs för att nå hela vägen till att bli en riktigt bra handbollsspelare, säger Per.

Diger meritlista

Matias kom till Skövde efter ett år i österrikiska klubben Tyrol och dessförinnan två år i Grasshoppers Club Zürich. I Danmark har han spelat i följande lag Team Tvis Holstebro (2006-2007), HC Midtjylland, (2007-2009), AG København (2009-2010), Fredericia HH Elite (2010-2011), Skanderborg Håndbold (2011-2013) och Ribe-Esbjerg HH (2013-2015).

Under åren har Matias spelat 45 junior-, 23 U- och tre A-landskamper för Danmark.

Text: Bengt Andersson  Foto: Hans Petter Wille