Oavgjort för HK i derbyt mot Country

Det blev en rafflande duell mellan HK Country och HK Skövde i handbollens div II. Skövdederbyt på lördagseftermiddagen slutade 26-26 inför ett i stort sett fullsatt Arena C.

-Vi gjorde väl inte vår bästa match, men det blev en jämn och tuff tillställning som absolut var lärorik för våra grabbar, summerade HK-ledaren Mats Ljungqvist matchen.

Lagen följdes åt i första halvlek och turades om att vara i ledning – inget lag dock mer än med två mål någon gång. Hemmalaget Country gick till pausledning med 14-13.

Efter paus var det Country som oftast var i förarsätet även om det var 19-19 efter att halva halvleken spelats. Country ledde mot slutet med 26-23 och såg länge ut som segrare, men en bra spurt och tre raka mål förde HK till likaläge. Det fanns också läge i slutsekunderna till vinstmål, men någon större protest kan knappast någon ha mot delad pott.

Hampus bästa

Hampus Söderman (bilden ovan) fick pris som HK Skövdes bäste – inte bara för att blev målbäst med sina åtta fullträffar.

Hampus var också nöjd med efter matchen och motsade inte han att han gjorde sin bästa insats i den blåvita tröjan.

-Det var riktigt kul att spela idag, tyckte Hampus.

Erik Sääf gjorde framför allt i andra halvlek då han kom in på nio meter mycket bra ifrån sig med sex mål som följd. Edwin Gustafsson var också framträdande, men grämde sig för att han inte satte sista avslutningen i slutminuten.

Skog prisades

I Country fick Kristoffer Otter priset som lagets bäste. Mycket bra var också Max Skog, men hela laget kämpade bra. Adam Lindh kom in i målet i mitten av första halvlek och gjorde också bra ifrån sig.

Målen

HK Country: Kristoffer Otter 7, Max Skog 6, Jonathan Fors 4, Filip Alexandersson 2, Jakob Thufveson 2, Christoffer Eriksson 2, Jakob Sundelius 2 och Paul Källén 1.

HK Skövde: Hampus Söderman 8, Erik Sääf 6, Edwin Gustafsson 5, Henrik Reisen 3, Daniel Björk 3 och Isak Svarén 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström