Rekordår för ungdomslagen

Arena Skövde var välfylld av blåvitt när IFK Skövde hade säsongsavslutning på onsdagskvällen. På plats fanns cirka 250 spelare i olika åldrar, där de yngsta var födda 09 och de äldsta juniorerna fyller 19 år under året. Alla lag deltog i olika aktiviteter där spelare upp till 14 års ålder fick pröva på olika stationer ledda av IFK-spelare från A-truppen. De äldre ungdomarna fick lyssna till intervjuer och föreläsning.

Två av föreningens nya A-lagsspelare, Matias Helt Jepsen och Richard Hanisch, intervjuades av Ingi Jonasson, och därefter var det huvudtränare Jonas Wille som berättade om hur A-truppen arbetade med sitt anfallsspel.

Mikael ”Smule” Samuelsson var sammanhållande länken. Han kunde se tillbaka på ett mycket lyckat år för IFK på många olika vis.

-Vi har aldrig haft så många ungdomar med i våra lag som under den gångna säsongen. Ända från bolleken och handbollsskolan för de allra yngsta, har vi haft många som kommit till oss för att vara med och spela, berättade han.

Inräknat de allra yngsta – som har egen säsongsavslutning – innebär det att över 400 barn och ungdomar spelat handboll i IFK:s regi den här säsongen. Det krävs också duktiga och engagerade ledare för att få verksamheten att fungera på detta goda vis.

-Vi har haft det ganska välbeställt på ledarsidan och haft över 60 ungdomsledare i arbete under säsongen, berättar Smule.

Något som han också gärna ser tillbaka på efter den fina säsongen är det faktum att såväl juniorlaget som 02- och 04-lagen kommer att få spela finalsteget i USM i början av maj.

-Jag kan inte minnas att föreningen någonsin tidigare haft med alla tre åldersgrupperna i finalspelen samtidigt.

Utmärkelser

Kvällen avslutades med prisutdelning. Följande utmärkelser delades ut.

Juniorer:

Goaste blå gubbe: Felix Norrgård

Största personliga framsteg: Hugo Stuivers

Genomgående bäste spelare:Victor Ljungkvist

02:

Goaste blå gubbe: Victor Siem

Största personliga framsteg: Adam Ljungkvist

Genomgående bäste spelare:Elias Karlsson

03:

Goaste blå gubbe: Oskar Gertson

Största personliga framsteg: Lukas Magnusson

Genomgående bäste spelare:Alexander Skoog

04:

Goaste blå gubbe: Jonathan Henriksson

Största personliga framsteg: Arvid Garp

Genomgående bäste spelare: Theodor Lindahl

05:

Goaste blå gubbe: Arvid Eriksson

Största personliga framsteg: Oskar Ljustina

Genomgående bäste spelare:Liam Madani

 

 

David årets ungdomsledare

David Nilsson har utsetts till årets ungdomsledare i IFK Skövde Handboll. David har lång och gedigen bakgrund, dels som ungdomsspelare under A-pojk- och junioråren och därefter som tränare för A-pojkar under några år. De senaste fyra åren har David varit uppskattad ledare i ett av de yngre ungdomslagen.

I motiveringen står det att ledargärningen utmärks av flera utomordentligt goda egenskaper som att vara demokratisk, lyssnande, lyhörd, positiv, välplanerad och tydlig. Som tränare ser David alla och är alltid uppmuntrande mot barnen både på och utanför planen.

 

Annika Andersson pratar Arvid André från IFK Skövde P07, se den härliga intervjun nedan.

Foto Viktor Ljungström

Video IFK Skövde