Richard Hanisch och IFK Skövde förlänger

Richard Hanisch har förlängt kontraktet med IFK Skövde HK fram till och med 2021.

-Jag trivs väldigt bra och är jätteglad över att vi gjort klart detta nu, säger Richard som kom till IFK inför den säsong som nu avslutats.

Även om semifinalförlusten mot Sävehof fortfarande känns sur kan Richard och hans lag se tillbaka på en stark säsong.

-Vi lyckades väl bättre än vad någon hoppats, men besvikelsen blev stor efter sista matchen. Nu ska vi slicka såren och ladda batterierna för framtiden, säger Richard som har haft anbud från inte minst intressanta klubbar i utlandet.

-Men jag var inte sen att tacka ja när förlängning i Skövde blev aktuell. Trivseln här spelar stor roll. Dessutom ser ju framtiden bra ut med flera spännande nyförvärv på väg in i laget.

Matias Helt Jepsen förlängde nyligen på samma sätt som Richard.

-Det spelar roll. Dels trivs vi ihop på alla sätt, dels är vi ju båda nyblivna föräldrar och då är det viktigt att vara i en fin miljö.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är väldigt nöjd med att ha lyckats förlänga Richards avtal med föreningen till 2021.

-Richard har under säsongen tillfört det vi önskade när vi tog hit honom förra våren. Dessutom är han en omtyckt spelare i alla våra led i klubben och bland våra supportrar. Så det är en bra blåvit dag idag, konstaterar Ulf Nyström.

Fotnot: Richard kom till IFK förra våren efter att ha blivit norsk mästare i Elverum. På meritlistan tidigare finns fem säsonger i Redbergslid, ett år i Hammarby, två SM-guld i IFK Kristianstad och ett år som proffs i Hamburg.

Text: Bengt Andersson   Foto: Hans Petter Wille