“Totte” Hedberg inför semifinalen mot Sävehof

På annandagens kväll blev det klart att IFK Skövde får möta IK Sävehof i den kommande semifinalserien. Alingsås besegrade Ystads IF i en mycket rafflande femte och avgörande kvartsfinal.

IFK Kristianstad hade fördelen av få välja motståndare i semifinalen och tränaren Ljubomir Vranjes berättade att mästarna valde Alingsås.

Christopher ”Totte” Hedberg fick några frågor direkt efter att det stod klart att det blir Sävehof som blir semifinalmotståndare. Så här säger han om det:

Det var skönt att vi slapp den långa resan till Ystad och vi är redo att möta Sävehof.

Tre hela veckor utan match. Hur har ni tillbringat den tiden:

-Vi har tränat väldigt mycket och stärkt oss fysiskt. Men hela tiden har man väntat på att det ska vara dags att spela igen.

Minst tre matcher igen mot Sävehof. I den gångna serien har ni mött dom tre gånger tidigare. Tre segrar för IFK har det blivit:

-Ja men det är inget vi kan ta med oss nu. Sävehof är verkligen ett helt annat lag nu än det lag vi mötte i grundserien. Men i kvartsfinalserien visade vi ju tydligt att vi också har lyft oss ordentligt.

Hemmaplansfördel, hur ser du på det:

Det är grymt och en otrolig känsla att springa in i en fullsatt arena med den publiken och det engagemanget som möter oss. Nu bara vi längtar till fredag och hoppas på en fylld hall och en stämning som ger oss rysningar när vi står redo att göra allt vi kan. Vi ska ta ut oss helt och målet är att kämpa hårt och vinna alla matcher.

För IFK inleds semifinalspelet hemma mot Sävehof i Arena Skövde på fredag den 26 april kl 19.00. Biljetterna släpps tisdag kl 18.00.

Text: Annika Andersson    Foto: Hans Petter Wille