Seger för IFK mot norskt motstånd i Halden

Det blev seger för IFK Skövde i den andra matchen i helgens cupspel i Halden. Det norska ligalaget Bækkelaget Håndbold besegrades på söndagen med 33-28 (16-15).

-Efter fyra förluster var det givetvis skönt med en seger, sade IFK-tränaren Jonas Wille och bekräftade samtidigt att känslan var mycket god efter segern.

Det var ganska länge en jämn match där det stod 8-8 efter en kvart och ett måls ledning för IFK i paus. Norrmännen ledde med ett mål när kvarten återstod, men IFK avslutade fint och tog en välförtjänt femmålsvinst – inte minst tack vare Fabian Norsten som vaktade målet de sista 20 minuterna och gjorde det fantastiskt bra. Bäste målskytt med sju fullträffar blev Kristian Jakobsen Stranden som visade sin gamla hemmapublik i Halden att han kan fortfarande… Även nyförvärvet från Danmark -Dan Beck-Hansen – var duktig med sex mål.

-Det var lite upp och ner inte minst defensivt och vi tappade en del i duellkamperna. Vi kunde heller inte rycka loss, men de sista tio minuterna var riktigt bra, säger Jonas Wille.

Matias Helt Jepsen vilade denna match. Richard Hanisch gjorde nu som playmaker en riktigt fin match och ska ha det lilla extra berömmet.

-Hansich var extremt bra, säger IFK-tränaren.

Målskyttar IFK: Kristian Jakobsen Stranden 7, Dan Beck-Hansen 6, Richard Hanisch 4, Rex Blom 3, Kristian Svensson 3, RasmusWremer 3, Jack Thurin 3, Albin Rosén 2, Erik Sääf och Miguel Mbumba 1 var.

Text: Bengt Andersson    Foto: Hans Petter Wille