Sista kvarten knäckte IFK i Eskilstuna

Det blev en trist onsdagskväll för IFK Skövde i Stiga Sport Arena i Eskilstuna. Trots tremålsledning för IFK vid ett par tillfällen en bra bit in i andra halvlek kunde Eskilstuna Guif vända och vinna komfortabelt med 28-24 (13-14).

-Det blev en totalkollaps de sista 15 minuterna. Nu känns det mycket surt, konstaterade IFK-tränaren Jonas Wille efter matchen.

I första halvlek följdes lagen åt och turades om att vara i ledning – inget lag med mer än en boll.

IFK:s halvtidsledning förvaltades bra med ökad ledning. Även om Guif kvitterade till 16-16 kom IFK igen och ledde med både 20-17 och 21-18. Med en kvart kvar att spela stod det 20-22 på anslagstavlan, men sedan tog allt slut för IFK. Sista kvarten förloras med 8-2!

-Vi hade en rad chanser att punktera matchen. Istället blev vi stressade och allt gick fel i avslutningskvarten, säger Jonas Wille.

Det handlade om en rad tekniska fel, frilägesmissar i första halvlek, skott i stolpar och ribban och inte minst totalt tre brända straffar. Då är det inte lätt att vinna handbollsmatcher…

Allt kan bli bättre…

Dan Beck Hansen fick pris som bäste IFK-spelare och det var han förtjänt av även om han hade två utvisningar i protokollet också. Kristian Jakobsen Stranden fick göra sina första ligamål för IFK.

-Det var inte inställningen det var fel på. Som grupp blev vi stressade och kunde inte hantera den situationen, summerade IFK-tränaren.

Det är bara att konstatera att allt bara kan bli bättre än vad som presterades denna kväll. Förhoppningsvis sker det redan på måndag då svenska mästarna från Sävehof kommer till Arena Skövde.

Eskilstuna Guif har haft en tung inledning på serien. Glädjen i hemmalaget var förstås stor efter matchen. Allra bäst var Richard Åkerman.

-Vi kämpade som ett lag och det var det som avgjorde, konstaterade Marcus Ekman glatt efter matchen.

Målgörare

Eskilstuna Guif: Richard Åkerman 7, Marcus Ekman 6, Pavie Karachc 5, Eric Johansson 4, Jasilije Kaludjerovic 3, Isak Älgekrans 2 och Simon Sonesten 1.

IFK Skövde: Richard Hanisch 5, Kristian Jacobsen Stranden 4, Jack Thurin 4, Dan Beck Hansen 3, Kristian Svensson 3, Rex Blom 2, Rasmus Wremer 2 och Mathias Helt Jepsen 1.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström