Storseger mot RIK i Scandinavium

IFK Skövde gjorde en ny stormatch när den avbrutna matchen mot Redbergslids IK kunde spelas på tisdagskvällen. Även om IFK låg under med 0-1 som resultat från förra mötet var det IFK som styrde och ställde från början till slut. Slutsegern skrevs till hela 30-21 (17-11) efter en totalt överlägsen insats.

-Vi fick en bra start och som senast mot Alingsås fick vi bra bollsläpp. Det gav förstås självförtroende och jag är mycket nöjd med laget denna kväll, tyckte en glad IFK-tränare Jonas Wille efter matchen.

IFK vände alltså underläget direkt och ledde snabbt med två-tre mål under första kvarten. Övertaget fortsatte och som mest var IFK före med sju mål innan paus.

Det var i första halvlek två spelare som utmärkte sig lite extra och det var suveräne målvakten Håvard Åsheim som hade 42 i räddningsprocent första halvlek. Jack Thurin fortsatte på den inslagna vägen från Alingsås och gjorde som han ville före paus med sex mål som följd.

 

IFK-ledningen bara ökade…

Efter paus fortsatte IFK att dominera stort och RIK fick egentligen inte något att stämma. IFK-ledningen fortsatte att bli större och var snabbt uppe i tio mål. Mot slutet fick alla spelare i truppen tid och bland annat gjorde Erik Sääf sina två första mål för säsongen.

Håvard Åsheim var förstås den store hjälten i IFK denna kväll. 28 räddningar noterades och bland annat knäckte han RIK:s kantspelare gång på gång.

Det var också en mycket glad Håvard som fick massor av välförtjänta grattishyllningar efteråt.

-Härligt. Vi gjorde en suverän match .För mig var det verkligen gott och det betyder mycket för självförtroendet, sa 57-procentige(!) Håvard.

-Hur rangordnar du insatsen i din karriär?

-Om det var den bästa matchen vet jag inte, men som det sett ut tidigare på säsongen så var det jätteviktigt. Att vi alla gjorde så bra var ändå viktigast.

Det var många som storspelade i IFK. Dan Beck Hansen gjorde fem mål och var åter bra både framåt och i försvaret. Andra spelare med högt MEP (Most Effective Player) var Rasmus Wremer, Matias Helt Jepsen och Richard Hanisch.

Besvikelse i RIK

Redbergslids tränare Zasmin Zuta var mycket besviken efter matchen. Niclas Fingren var lagets bäste.

-Vi stod inte upp alls. Både spelare och vi ledare får ta på oss det här, sa RIK-ledaren efteråt.

Målgörare

IFK Skövde: Rasmus Wremer 7, Jack Thurin 6, Richard Hanisch 5, Dan Beck Hansen 5, Matias Helt Jepsen 3, Erik Sääf 2, Viktor Ljungkvist och Kristian Svensson 1 vardera.

Redbergslid IK: Niclas Fingren 4, Emil Mellegård 3,Tobias Johansson 3, Oskar Ysander 3, Melker Norrman 2, Markus Thorbjörn 2, Anton Gustafsson, Pontus Mellegård, Carl Hamberg och August Wiger 1 vardera.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström