Tänkvärd dag för ungdomsledarna

-Auktoritet betyder inte att vara elak. Den som står för raka besked och en fast hand vinner sina adepters förtroende. Det var en av de sanningar som Kalle Ström förmedlade. Han gjorde det vid en heldagssamling för ett 30-tal ungdomsledare inom IFK Skövde Handboll. Kalle Ström är en tidigare elithandbollsspelare som nu forskar på hur idrott stärker unga människor i sin utveckling.

Kalle Ströms föreläsning ingick i den heldag som IFK Skövde arrangerat för sina ungdomsledare och förutom Ström fanns IFK:s målvaktstränare Thomas ”Foppa” Forsberg på plats för att hjälpa ungdomsledarna att hitta nya infallsvinklar för sina lags målvaktsträning.

Heldagen ägde rum i Kavlebroskolan där en stor del av tiden ägnades åt praktiska övningar där IFK:s sportchef Ulf Nyström, A-lagets biträdande tränare Mats Ljungkvist och Thomas Forsberg förmedlade sina kunskaper i hur unga handbollsspelare kan utvecklas.

Dagen handlade nu inte bara om utveckling på planen utan i Ströms föreläsning fick deltagarna veta mer om vad som händer i en grupp där det varken finns förebilder eller fasta regler. Här handlar det om mjuka och hårda värden och om vikten av att anpassa sig till fasta regler och gemensamt satta mål för såväl gruppen som den enskilde individen.

-Vi ville göra en samling där deltagarna kan gå hem med lite nya tankar och känna sig styrkta i det som vår Blå tråden vill ska genomsyra ledarskapet i alla våra handbollsgrupper, sa Ulf Nyström. Han var mycket nöjd med det stora deltagandet. IFK har mellan 300 och 400 spelare i olika åldrar i sina lag och vid heldagsträffen fanns det deltagare som är ledare från lag från åtta till 16 års ålder.

Text: Annika Andersson

Bildtext: Intressant dag för ungdomsledarna bjöds av fr v Ulf Nyström, Kalle Ström, Thomas Forsberg och Göran Stenström. Foto: Bengt Andersson