Toppsäsong för Totte kröns i Japan

Christoffer ”Totte” Hedberg kan se tillbaka på sin handbollskarriärs bästa säsong. Nu kröns den med det första A-landslagsuppdraget och en Japanresa under midsommarhelgen.

-Det har varit en bra år för både IFK och mig själv, säger Totte blygsamt när han laddar inför den långa resan till Tokyo med avresa på måndag

Och nog har den gångna säsongen varit ett handbollsår att minnas för den snabba högersexan. Tredjeplats i Handbollsligans seriespel och semifinalspel innebar som bekant IFK:s bästa säsong på många år.  Lägg därtill att Totte röstades fram i All stars team som säsongens bästa högersexa i Handbollsligan och att han dessutom fick ett uppdrag i A-landslaget.

Ännu en höjdpunkt

Nu är det dags att kröna säsongen i Japan och det ser Totte fram mot med stor entusiasm och förväntan.

-Jag har aldrig varit i Japan, vet inget om det japanska landslaget, men har bra kontakt med de flesta av spelarna som ska med till Japan. Det ska bli en riktigt spännande resa och jag ser verkligen fram mot att få representera Sverige i två landskamper. I min tankevärld har vi att vänta två matcher mot ganska småväxta spelare och vi kan nog räkna med ett snabbt speltempo.

Totte har tidigare spelat landskamper i Polen med ligalandslaget. Då, liksom nu, är en fd Skövdespelare, Jonas Samuelsson, hans partner på högerkanten. Kanske blir de rumskamrater liksom i Polen men hur som helst vet Totte att de båda vänsterhänta kantspelarna fungerar alldeles utmärkt tillsammans.

Viktig spelare

Christoffer Hedberg kom till IFK Skövde inför säsongen 2016-17 och har varit en viktig kugge i den utveckling som laget satsar på och som nu ger mersmak inför fortsättningen.

Efter att Sävehof slog ut Skövde i semifinalspelet har Totte ägnat mycket tid åt fysisk träning.

-De senaste veckorna har vi också haft mycket handbollsträning och det känns redan att alla spelare är enormt taggade och att förlusterna mot Sävehof fortfarande bränner.

Men nu är det landskamper i Japan som väntar och kanske kan Totte och hans lagkamrater också hinna med att se lite av det stora landet i öster. Matcherna spelas torsdagen den 20 juni och lördagen den 22. Måndagen den 24 är Totte hemma i Skövde och vänder innan det blir två veckors semester på Barbados.

-Sen drar vi snart igång igen med en laddad försäsong, lovar han.

Text: Annika Andersson   Foto: Hans Petter Wille