Trio som laddar för finalspel i USM

Felix Norrgård, Victor Siem och Theodor Lindahl är tre unga IFK-are som laddar för fullt inför finalspelet i USM den 3-5 maj.  IFK Skövde har kvalificerat sig till finalerna i både 14-, 16- och 18-årsklasserna, vilket förstås är en stor bedrift och något alla i föreningen ska vara stolta över. På 90-talet var IFK-ungdomar lika framgångsrika några gånger, men det är alltså länge sedan det såg så här bra ut.
-Detta är fantastiskt roligt och ett bevis på att vi gör något riktigt bra, säger ungdomsansvarige Mikael ”Smule” Samuelsson.

Felix siktar högt

Felix Norrgård får representera 18-årslaget. Han ser fram mot sitt första finalspel.
-Det ska bli oerhört roligt, säger Felix som kom från Borlänge för något år sedan och nu går på handbollsgymnasiet.
Vid ungdomsavslutningen fick Felix – som är målvakt – ta emot utmärkelsen ”Goaste blå gubbe”, naturligtvis hedrande för denne pigge och glade kille.
I gruppspelet får IFK ta sig an Lugi, Ystads IF och OV Helsingborg. Förra året möttes just Lugi och IFK i final med seger för Lundalaget.
-Lugi blir tufft att möta i år också, men det kanske är en fördel att vi möts redan i gruppen, säger Felix

Bra år för 16-årslaget
16-årslaget ser tillbaka på en fin säsong med serieseger och USM till steg 5. Vänstersexan Victor Siem blev också utsedd till ”Goaste blå gubbe” i sin åldersklass. Han går andra året på handbollsgymnasiet,  kommer från Country, och gör nu sin andra säsong i IFK.
Victor tror att Sävehof blir svårast i gruppen där även H 43 Lund och Tyresö finns med.
-Sävehof är alltid bra, men vi har blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått och siktar förstås på att gå så långt som möjligt, säger Victor.

 14-årslaget laddar i Prag
För 14-årslaget blev det finalklart efter steg 4 i Kristianstad. Vid ungdomsavslutningen hyllades Theodor Lindahl som ”Den genomgående bäste spelaren” under säsongen.
-Det ska bli riktigt häftigt att vara med i finalhelgen. Målsättningen är i varje fall att komma Topp 3, säger Theodor som spelar vänsternia.
14-årslaget kommer att få bästa laddning då laget över påsk beger sig till Prag för en stor internationell turnering.
-Det är mycket kul på gång nu, säger Theodor med ett stort leende.
I gruppen får IFK möta H 43 Lund, Önnered och HK Malmö.

Fotnot: De två bästa i varje grupp går till semifinal och segrarna i semifinalerna gör upp i final. USM steg 5 avgörs i Uppsala.

Text och foto: Bengt Andersson