Trist slut på säsongen för IFK

Säsongen är över för IFK Skövde HK. Sävehof vann även den fjärde semifinalen och det med säkra siffror efter ledning från början till slut. 28-23 (14-9) skrevs Sävehofs segersiffror till.

Det är bara att konstatera att när det gällde spel om en finalplats kunde IFK inte ta fram det som varit signifikativt för den här säsongen. Det slutade alltså med tre raka segrar mot Sävehof – ett lag som man i serien vann över tre gånger.

Rasmus Wremer fick sammanfatta uttåget ur slutspelet.

–Vi lyckades helt enkelt inte att prestera det som vi varit så framgångsrika med under säsongen tidigare. Självförtroendet var inte det bästa i de sista matcherna och vi hade många spända axlar. Nu får vi slicka såren och ta med oss erfarenheten och mycket av det som varit bra till kommande säsong.

Sävehof från början

Sävehof tog kommandot direkt i den här matchen mycket beroende på missade frilägen inledningsvis på samma sätt som i de senaste matcherna. Sävehofs målvakt Agust Eli Björgvinsson fick också övertag på IFK-skyttarna. Det blev snabbt 4-1 till hemmalaget och sedan fortsatte det målmässiga övertaget fram till både 11-6 och 14-9 i paus.

För att det skulle bli match hade det krävts en bra IFK-start efter paus. Det dröjde dock över sju minuter innan första målet kom och när det stod 19-10 på anslagstavlan var förstås matchen avgjord. Sävehof – sjua i grundserien – blev klart för SM-final mot Alingsås!

Tack för stort stöd

IFK hade även den här gången stöd från många supporters, vilket förstås uppskattades av spelarna.

Det är bara att konstatera att de IFK-spelare som varit så framgångsrika och haft nyckelroller under hela säsongen fram till andra semifinalen inte kom upp till den standarden i de sista matcherna. Taktiskt måste man också säga att Sävehof firade triumfer och drog sig rättvist segrande ur semifinalspelet.

I den här matchen måste vi ändå ge beröm till Marcus Holmén som i sin sista IFK-match absolut inte ska lastas för förlusten. Han gjorde också något av årets räddning i andra halvlek.

Miguel Mbumba kom in i andra halvlek och gjorde fyra mål. Han fick pris som IFK:s bäste spelare helt rättmätigt.

Sävehof outsider igen

I finalen lär väl Sävehof bli lite nederlagstippat igen, men kan mycket väl överraska igen. Sebastian Karlsson fick pris i hemmalaget liksom Oscar Sunnefelt som blivit utsedd till Årets komet. Joakim Larsson var också stark och svarade för fem mål.

-Det har varit härliga matcher. IFK Skövde har stor plats i mitt hjärta, men nu var det förstås kul att vinna med mitt nya lag, sade ”Jocke” efter hyllningarna från hemmafansen.

Målgörare

IFK Skövde: Richard Hanisch 4, Miguel Mbumba 4, Adam Samuelsson 3, Victor Ljungkvist 2, Jack Thurin 2, Axel Franzén 2, Rasmus Wremer, Christoffer Hedberg, Jakob Larsen, Matias Helt Jepsen, Kristian Svensson och Casper Ebbesen ett vardera.

IK Sävehof: Joakim Larsson 5, Sebastian Karlsson 5, Oskar Sunnefeldt 3, Gzim Salihi 3, Jonathan Edvardsson 3, Jonas Larholm 2, Vetle Eck Aga 2, Viktor Ottosson 2, Gustaf Wedberg, William Bogojevic och Gustav Davidsson ett vardera.

Text: Bengt Andersson  Foto: Hans Petter Wille