Victor redo för VM med U 19-landslaget

IFK Skövdes Victor Ljungkvist är en av 16 deltagare i sommarens U19-VM som äger rum i Nordmakedonska Skopje.

-Skitkul, tycker Victor som känner uttagningen som en revansch efter att han förra året tvingades hoppa av U18-EM på grund av en korsbandsskada.

Uttagningen innebär att Victor inte kan räkna med någon längre sommarledighet. Just nu sommarjobbar han på IQ Logistics parallellt med egen intensiv fysträning.

-Vid senaste lägret inför VM kunde jag inte spela något på grund av känning i en axel. Det är helt bra och nu jobbar jag bara med att bygga upp mig så jag är redo inför VM.

Victor erkänner att han fortfarande emellanåt har oro för att drabbas av nya skador. Att inte kunna vara med i EM förra året svider fortfarande.

-Nu ser jag verkligen fram mot att få vara med i år istället.

VM i Skopje spelas mellan den 6 och den 18 augusti. I den grupp som Sverige möter finns Taiwan, Kanada, Ungern, Egypten och Frankrike.

-Ska bli kul att möta lag som man inte vet något om och det blir säkert annorlunda matcher, tror Victor.

Innan resan till Nordmakedonien spelar det svenska U-landslaget en förturnering i danska Skanderborg, Scandinavian Open Championship, och möter då förutom Danmark även Norge och Portugal.

Schemat är alltså späckat för Victor Ljungkvist denna sommar och någon längre försäsongsträning med IFK finns det inte utrymme för. En semestervecka i Italien går dock att klämma in men sen blir det mest handboll i olika former för IFK:s mittnia.

Landslagstränare Dennis Sandberg har valt att i princip inte ha med några spelare av dem som tog EM-guld förra sommaren. Motiveringen är att det är viktigt för unga spelare att inte ha landslagsuppdrag flera år i rad. Detta för att  få möjlighet att utvecklas mer i lugn och ro. Den aktuella truppen ser nu ut så här:

TRUPPEN TILL SOC & U19-VM
Målvakter: 

Kristian Zetterlund, Redbergslids IK, 13 U-landskamper, Linus Bergh, Hammarby IF, debutant, Victor Boschian Hedberg, Lugi HF, debutant
Vänstersex:  
Sebastian Spante, IK Sävehof, debutant, Isac Wallin, Skånela IF, debutant
Mittsex:
Johan Palm, Lugi HF, 7/9, Alexander Regen, Alingsås HK, 6/8
Högersex:  
Isak Persson, Lugi HF, 10/14. Adam Wennerholm, Ystads IF, debutant
Vänsternio:   
William Bengtsson, IFK Kristianstad, debutant, Marcus Norrbrink, Önnereds HK, debutant
Mittnio: 
William Andersson Moberg, Alingsås HK, 7/17, Victor Ljungkvist, IFK Skövde, 3/12, Tim Hilding, HK Malmö, debutant
Högernio: 
Albin Broman, Ystads IF, debutant, Theo Übelacker, Lugi HF, debutant

Text: Annika Andersson Foto: Hans Petter Wille