Wille har ordet

Fredagskväll och laddat för ny spännande handboll i Arena Skövde. Kan det vara så mycket bättre? Förhoppningsvis mycket folk på läktarna och rafflande handboll. IFK Ystad står för motståndet – nykomlingar som varit obehaglig överraskning för många motståndare den här säsongen. IFK-tränaren Jonas Wille är beredd på tufft motstånd.

– Ett mer än en vecka långt matchuppehåll sedan senaste matchen. Har det varit bra eller har den ganska snöpliga förlusten i Alingsås satt sina spår…
– Träningen och stämningen har varit bra. Spelarna verkar att vara revanschsugna.

– Nu väntar alltså IFK Ystad som ligger närmast under slutspelsstrecket. Ystad har inte mindre än fem oavgjorda, bland annat mötet när ni gästade Ystad i höstas. Vad är styrkan hos IFK Ystad som lag?
-De har ett brett och jämnt manskap som klarar av att enskilda spelare kan ha dåliga dagar. Vi kan också tillägga att det finns mycket rutin och erfarenhet i laget.

–Här finns starka profiler som Jonathan Mollerup –suverän i derbyt mot Ystads IF senast- Henrik Knudsen, Johan Nilsson, Emil Berggren och förstås Fredrik Pedersen. Målvakten Marcus Cleverly är också svår att överlista. Vad gäller i första hand för att vinna en sådan här match?
-Senaste kampen mot IFK Ystad så hade vi periodvis trubbel med att lösa samarbetet mellan Henrik Knudsen och Emil Berggren. Det måste vi lösa bättre nu. Men först och främst är det nödvändigt att vi är bra i vårt eget spel.

-Sju omgångar återstår nu i Ligan. Även om slutspelsplatsen är säkrad är kampen om placeringarna i sluttabellen osäker och spännande. Har kanske redan något av slutsspelstämning börjat infinna sig?
-Nej, jag tycker väl inte att det är någon slutspelsstämning ännu. Atmosfären på träning och matcher verkar tämligen normal – och det är ett gott tecken.

-Vågar du i det här läget på ett tips vilka lag som den här gången i bäst av fem matcher kommer att spela SM-final?
-Som de flesta andra så tror jag att Kristianstad tar den ena platsen. Även om Ystads IF och Malmö är de starkaste på papperet så är det extremt små marginaler mellan 2 och 8. Jag tror att det blir spännande vem som blir Kristianstads finalmotståndare.

-Skador och sjukdomar händer alltid under en säsong. Hur ser läget ut i truppen nu?
-Nu ser det väldigt bra ut. Rex ”Fabio” Blom är också tillbaka i träning nu.

Bengt Andersson