Wille har ordet

För tredje gången den här säsongen är det dags för IFK att ta sig an Alingsås. Matcherna i höstas spelades båda i Skövde och innebar segrar för IFK – detta efter senare år med en lång rad av vinster för Alingsås i detta så kallade Västgötaderbyt. IFK-tränaren Jonas Wille räknar med ett revanschsuget Alingsås.

-Vad är det som är viktigast när man förbereder ett möte med Alingsås.
-Det är viktigt att man spelar disciplinerat i anfallsspelet så att man får möjlighet att förbereda hemspringet. Alingsåsspelarna är starka när de kontrar.

-2019 har inletts med segrar hemma mot Önnered och Eskilstuna Guif samt förlust borta mot Lugi. Hur ser du på insatserna efter VM-uppehållet?
-Ganska bra insats av oss. Försvarsmässigt har det varit tider med extremt bra insatser.

-Slutspel har hela tiden varit målet det här spelåret. Nu när åtta omgångar återstår av Handbollsligan 2018-19 har IFK redan säkrat en slutspelsplats. Hade du kunnat ens drömma om att det skulle vara klart så tidigt?
-Nej, vi hade självklar både hopp och tro på slutspel, men att det blev klart så tidigt hade jag inte vågat tro.

-Innebär det någon form av ändrad inriktning på upplägget av resten av ligasäsongen?
-Nej, vi har snackat extremt lite om tabell och målsättning tidigare i säsongen, så det finns ingen grund till att börja att ändra på den metodiken. Vi kommer fortsätta att göra allt vi kan för att vinna alla kamper fortsättningsvis.

-Nyligen har din landsman Kristian Jacobsen Stranden presenterats som nyförvärv inför nästa säsong. Vad är det för typ av spelare?
-Kristian är en stor skytt som kan spela både 2:a och 3:a i försvaret. Vi har letat lite efter storlek både defensivt och offensivt som kan bidra till att vi blir ännu mer robusta och allsidiga som lag. Det kan också läggas till att Kristian är en extremt ambitiös och sympatisk ”gutt” som vi tror passar väldigt gott in i vår kultur.

Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström