Wille har ordet

Efter tre raka segrar-  mot IFK Ystad, Hammarby och RIK – är det dags för IFK att för tredje gången den här säsongen ta sig an Sävehof – denna gång på bortaplan i Partille Arena. IFK har tagit full pott i de båda tidigare mötena med Sävehof. Frågan är hur IFK-tränaren Jonas Wille ser på förutsättningarna för en ny vinst.

– Vad innebär det att ni besegrat Sävehof både gångerna även om det nu självfallet är en helt ny match?
– Det betyder att vi vet att vi kan slå dom – och det är psykologiskt positivt.

 

– Sävehof spelade mot Alingsås i måndags, låg under stort periodvis men jobbade sig in i matchen och det blev en knapp förlust. Sävehof har ofta 7 mot 6-spel. Hur angriper man det?
-Sävehof spelar annorlunda typer av 7-6-system – och vi kommer att ha annorlunda strategier mot varje av de olika spelsätten.

 

– Framåt handlar det mycket om att stoppa spelare som Oscar Sunnefeldt. På sex meter gör Skövdefostrade Joakim Larsson också många mål.
–  -Jag tycker att Sävehof har många goda spelare. De byter mycket och har spelare med olika kvaliteter. Jonas Larholm är viktig i deras övertalsspel (7-6 och 6-5), medan William Bogojevic och Oscar Sunnefeldt är genomgående centrala. Jonathan Edvardsson har väldigt starka man-man-egenskaper som vi måste se upp med – bara för att nämna några… Så vi möter med andra ord ett lag med många bra spelare.

 

– För IFK har det under inte minst senaste veckan handlat om att spelarna visat god moral. Trots stora underlägen både mot Hammarby borta och mot Redbergslid hemma blev det segrar. Hur ser du tillbaka på dom insatserna?
– Det är självklart en god känsla att vinna kamper när man upplever att det är lite motgång. Det har också varit fint att det har varit många spelare som bidragit till segrarna.

 

-Det har varit lite skador och sjukdomar och då har andra spelare fått gå in och få mer eller mindre speltid. Något som torde vara bra både ur kort och lång sikt?
–Ja, förhoppningsvis har det varit en god ”investering” för laget. Att fler spelare får erfarenhet och positiva upplevelser på denna nivå höjer kvaliteten på truppen.

 

Hur laget ser ut på torsdag kväll är väl med tanke på sjuk- och skadeläget oklart på en del platser in i det sista. Vad vi vet säkert är dock att Axel Franzén inte får spela. Innebär det några stora ändringar i upplägget?
-Att Franzén är avstängd innebär att Rex får mer speltid i anfallsspelet än tidigare – och det har visat sig att han varit en ganska bra ersättare på senare tid. Försvarsmässigt betyder det att Jacob och Victor får dela tid med Adam och Rex i försvarsspelet.

 

-Du pratade om fyrapoängsmatch inför mötet med RIK senast. Denna kamp kan väl placeras i samma kategori?
-Ja, det är det absolut. En viktig kamp för båda lagen med tanke på en topp 4-placering i tabellen.

 

-Sävehofs sponsorer bjuder på entrén denna gång. Det betyder troligen stor publik och starkt hemmastöd. Betyder det något?
-Det blir mysigt!

 

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström