Wille har ordet inför Kristianstad hemma

Handbollsligan går in i sitt slutskede. Endast tre omgångar återstår innan det är dags för slutspel. De åtta slutspelslagen är klara sedan ett bra tag och nu står många så kallade fyrapoängsmatcher på programmet – allt där det gäller att få så bra placering i sluttabellen som möjligt. Helt klart är att IFK Kristianstad vinner serien. Hur laddar man för att möta mästarna är den givna frågan till IFK-tränaren Jonas Wille.

– Först måste vi återkoppla till torsdagens match mot Sävehof. Det blev fjärde raka segern och åter avgjordes matchen mot slutet. Vad är segerreceptet?
– Jag tycker igen att vi visar god moral hela matchen och att vi även spelar bra anfallsspel. Försvarsspelet var däremot mer varierande.

– Vad är du mest nöjd med från segermatcherna den senaste tiden?
-Att vi tål att vara i underläge och hämtar fram det bästa när det gäller som mest. Också att flera spelare bidrar.

– Det är match bara tre dagar efter senaste drabbningen. Hur lägger man upp tiden fram till nytt avkast?
-De spelare som spelade mycket mot Sävehof har lätt fysisk träning dagen efter den matchen, medan några tränar lite tyngre. Lördagen ägnades åt video och taktisk träning.

– Nu gäller det alltså Kristianstad som blivit mästare fem år i rad och som tidigt visade klassen även den här säsongen. Hur är känslan i truppen inför den uppgiften?
-Vi har allt att vinna och ingenting att förlora i den kampen i och med att vi möter ligans bästa lag. Jag hoppas att det kan föra med sig att vi spelar helt utan broms…

– Nu gjorde ändå en riktigt bra insats i Kristianstad i höstas och var nära poäng. Betyder det något nu?
– Det betyder att vi innerst inne vet att det  kan vara möjligt att slå dom en bra dag.

-Vad är det som gör Kristianstad till ett så bra lag säsong efter säsong?
-De har ett extremt brett manskap. Minimum dubbel täckning på varje position. Vi kan även tillägga att de är tunga och robusta och bra organiserade. Kristianstad har gjort ett gott jobb över flera år.

När det nu är flera matcher i veckan är det väl extra viktigt att gå runt med så många spelare som möjligt. Vad gäller att tänka på i första hand?
-Först och främst tänker jag på att matcha laget för att vinna närmaste kampen.  Hänsyn till nästa kamp kommer först efter att den matchen är spelad…

-Andraplatsen i ligan inför de tre sista omgångarna. Hur går tankarna?
-Det är vi självfallet stolta över, men vi ska fortsätta att fokusera på hur vi ska slå nästa motståndare – och icke något mer…

 

Bengt Andersson