Wille har ordet inför Malmö borta

Då har vi kommit fram till sista omgången av Handbollsligan. IFK Skövde avslutar seriespelet med att åka söderut och ta sig an HK Malmö – en match som kommer att avgöra vilket av dessa lag som kommer att hamna på andra respektive tredje plats i sluttabellen. IFK-tränaren Jonas Wille känner av slutspelsatmosfären…

 

– Tack vare segern i den dramatiska matchen mot Ystads IF i torsdags är en plats bland de tre främsta säkrad. Måste ändå ställa frågan hur känslan är…
-Det är självklart en god känsla att vi har levererat så pass bra som vi har gjort. Vi är stolta över prestationen, men vi vill samtidigt ha mer.

 

– Hemmastatistiken är ju strålande. 14 segrar och en enda förlust och den kom mot seriesegrande Kristianstad. Främsta orsaken till den fina utdelningen?
-Det är svårt att svara på varför det har gått så extremt bra hemma. Det är väl en kombination av att hemmapubliken hejar fram oss och att spelarna lättare hittar fram till sin optimala spänningsnivå i sina vana omgivningar.

 

– Nu gäller det alltså HK Malmö som ligger en poäng efter IFK inför avslutningen. Hur viktig är den här matchen som ni ser det?
-Den är viktig med tanke på att vara säkrad hemmaplansfördel i en eventuell semifinal..

 

– Malmö spelade final senast och har hela tiden nämnts bland de stora utmanarna till Kristianstad. Vad är det framför allt som är bra med Malmö?
-Bra kvalitet på många spelare. Stor tyngd och fysik. Bra spets i Adam Lönn och två målvakter som kan vara matchvinnare.

 

– Är det några spelare som sticker ut lite extra och som det gäller att bevaka på något särskilt sätt?
-Adam Lönn är en skytt som kan ordna mål av ingenting. Men generellt är det väldigt bra lag.

 

– Så här långt in på säsongen har de flesta lag problem att brottas med.

Hur ser det ut i egna truppen när det gäller skadeläget?
-Både Miguel och Hanisch är osäkra inför måndagsmatchen, men annars ser det fint ut.

 

Oavsett hur det går på måndag kväll kommer ni att hamna i någon form av val inför kommande kvartsfinaler. Har ni funderat något kring detta?
-Det ska vi diskutera internt i laget före Malmömatchen. Spelarna ska få ha en mening om detta som sedan Mats och jag tar med oss innan vi tar beslutet.

 

Text Bengt Andersson

Foto Hans Petter Wille

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com